logo

Despre întratul a doua oară în aceeași apă, tribunii pe care aproape că nimeni nu-i observă și dușul rece de la CEDO


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-intratul-a-doua-oara-in-aceeasi-apa-tribunii-7978_1071196.html

Principalul din fluxul IPN din 31 ianuarie 2020

Gustul pentru brașoave vine de la tușonka și macaroane

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Chiril Moțpan este de părere că actualii guvernanți, inclusiv președintele Igor Dodon, au ridicat minciuna la rang de virtute și prezintă minciunile ca pe niște succese. Aceștia încearcă și reușesc în mare parte să convingă oamenii că toate brașoavele pe care le spun ei ar fi o realitate. Deja simțim – salarii nu sunt”, a declarat Chiril Moțpan.

Cărui lup să-i placă finalul „Caprei cu trei iezi”?

Președintele precizează că dialoghează cu reprezentanții PDM cel puțin o dată pe săptămână. „Ei susțin Guvernul, ei susțin inițiativele, pentru că o bună parte din inițiativele Guvernului sunt cele pe care le-au promovat și ei. Totodată, Igor Dodon s-a adresat și foștilor colegi de alianță, sugerându-le „să nu ardă podurile”, pentru că nu știu ce se poate întâmpla în următoarele luni.

Zilele vin, zilele trec... ce va rămâne?

Referindu-se la viitoarele alegeri prezidențiale, Maia Sandu susține că formațiunea pe care o reprezintă nu spune „Nu” oricărei opțiuni, dar vrea să știe exact ce se propune, nu doar discuții abstracte. „Dacă nu discutăm, nu vom ajunge niciodată să avem un candidat comun. Vrem să auzim punctele de vedere ale colegilor din alte partide, care vor să discute și care împărtășesc obiectivele de integrare europeană”, a explicat fosta prim-ministră.

Puneți-i fard – că prost arată

Republica Moldova s-a aflat, în anul 2019, pe locul cinci în topul țărilor împotriva cărora Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat cele mai multe hotărâri. În această perioadă, moldovenii s-au adresat la CEDO de 3,4 ori mai des decât media europeană. La începutul anuui 2020, peste o mie de cereri așteptau să fie examinate la CEDO. Potrivit experților Centrului de Resurse Juridice din Moldova, 95% sunt cereri cu șanse mari de succes pentru reclamant.

„Gloria este trecătoare. Anonimatul este veșnic”

Doar 18% din alegători cunosc cine este deputatul ales în circumscripțiile electorale uninominale din care fac parte. Rezultatele sondajului arată că, din cei 11 deputați aleși în circumscripțiile uninominale ale municipiul Chișinău, cel mai cunoscut deputat este Vasile Bolea din circumscripția nr. 24 – 20%. La polul opus, cel mai puțin cunoscut deputat este Iurie Reniță din circumscripția nr. 26 – 0%.

Amănunte pe IPN!