logo

Despre cutia Pandorei de la procurori, partidul Făgăduinței lui Tkaciuk și indiferența democraților față de aeroport


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-cutia-pandorei-de-la-procurori-partidul-fagaduintei-lui-7978_1070934.html

Principalul din fluxul IPN din 20 ianuarie 2020

Mantre lirice de la „tehnocrați”

„Relațiile între Moldova și România nu depind de alegerile făcute pe malurile Dâmboviței și Bâcului” - a afirmat premierul Ion Chicu și a vorbit despre relațiile frățești între Moldova și România. Premierul crede că cei care folosesc subiectul relațiilor bilaterale în scopuri electorale egoiste și încearcă insistent să le deterioreze, nu au perspective. În aceeași logică a lucrurilor, este posibilă și întreruperea cooperării cu FMI, numită de premier „pauză”.

„Antifa” s-a maturizat și vrea!

„Parlamentul a restabilit influența Partidului Democrat care părea că se clatină, a consolidat sistemul de guvernare oligarhică, dar deja cu un alt șef – Igor Dodon”, a constatat Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, recent înregistrat de către Agenția Servicii Publice, și a îndemnat politicienii, activiștii civici, cetățenii care nu sunt indiferenți, să promoveze o campanie corectă, deschisă și consecventă în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.

Nemulțumirea, relația fatală între șef și subaltern

Primarul capitalei, Ion Ceban, îi solicită șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, să-și prezinte benevol demisia - există nemulțumiri întrucât „a fost instituit un regim de teroare prin intermediul revizorilor și controalelor în instituții care au fost urmate de sancționări fără a se ține cont de legislație”.

PDM nu mai vrea aeroportul înapoi?

Într-un briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, urmând a fi dezbătută majorarea tarifelor la călătoriile interurbane. Vicepreședintele Parlamentului a remarcat că la sfârșitul anului trecut PPPDA a propus convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul ce ține de situația cu Aeroportul Internațional Chișinău. Însă, cererea în acest sens n-a fost susținută de PDM, în „opoziție” față de PSRM.

În țeapă!”, scandau tribunele

Controalele de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și de la Procuratura Anticorupție au scos la iveală încălcări grave. Printre acestea - cazuri când pornirea dosarelor s-a făcut în lipsa oricărei bănuieli rezonabile, doar în baza unor rapoarte fără suport factologic, fără confirmare documentară și probatorie, în multe dintre cazuri doar în scopul efectuării interceptărilor și altor măsuri speciale de investigații.

Referitor la furtul miliardului, Alexandr Stoianoglo a declarat că auditul procesual al cauzelor penale vizate a scos în evidență multiple carențe, inclusiv „ignorarea totală a poziției și declarațiilor unora (...) și protejarea altora, favorizând unilateral doar unele grupuri de interese economice și politice”.

Stoianoglo s-a referit și la „cauza privind finanțarea Partidului Socialiștilor, pornită pentru acțiuni pretinse de spălare de bani”.


Amănunte pe IPN!