logo

Despre aceea că toți știu ce trebuie să facă procurorul, microbuzele care numai transport public nu sunt și fâsâitul european al ucenicilor


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-aceea-ca-toti-stiu-ce-trebuie-sa-faca-7978_1070377.html

Principalul din fluxul IPN din 18 decembrie 2019

Ei văd că nu e diferență între transport public și microbuze

Noi vedem că este o situație foarte gravă în tot ceea ce ține de transportul de pasageri. Tariful este o parte componentă, dar și calitatea și vârsta vehiculelor de rută. Conform statisticilor, peste 50% dintre aceste vehicule sunt de peste 20 de ani vechime”, a declarat ministrul Anatol Usatîi. Majorarea tarifelor la transport pe rutele interurbane va fi acceptată doar dacă transportatorii vor asigura condiții mai bune pentru pasageri, inclusiv înoirea parcului de autobuze și microbuze.

Ham și schelălău, iar caravana trece

Responsabilitatea pentru animalele fără stăpân, infrastructura și sursele financiare destinate acestora trebuie să treacă în gestiunea Departamentului privind controlul și apărarea animalelor, din subordinea DGLCA, creat recent. Se încearcă inducerea în eroare a primarului general atunci când i se spune că sterilizarea animalelor nu le reduce agresivitatea. Este exagerat și numărul raportat al cazurilor în care cânii fără stăpân atacă oamenii.

Altfel, peștele de la cap...

Privitor la noul procuror general, avocatul Valeriu Pleșca consideră că dosarele care au fost judecate cu grave încălcări de procedură trebuie rejudecate, iar cele care se află la etapa de urmărire penală trebuie investigate de un procuror independent. „În caz contrar, Alexandr Stoianoglo s-ar alinia grupului de procurori care, spre exemplu, în dosarul furtul miliardului a mușamalizat acest dosar timp de 5 ani și nu a găsit niciun ban din miliardul furat, în esență”, a menționat apărătorul. Și Andrei Năstase are multe așteptări dela noul procuror general.

Epoca amatorilor de fasole, în derulare

Procesul de reformare a țării se face nu pentru UE, ci pentru cetățeni și țară, a declarat Dirk Wiese, membru al Bundestagului german, în cadrul unui eveniment public organizat la Chișinău. Directorul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a menționat că procesul de reformă trebuie să vizeze interesele cetățenilor și să ajute la apropierea țărilor Parteneriatului Estic de statul de drept, de o democrație funcțională.

Apa trece, ce rămâne?

„Cei care au venit astăzi la putere sunt niște populiști, iar în acest an, cât va dura acest Guvern, se va munci la campania electorală a lui Igor Dodon, pentru alegerile prezidențiale”. O spune președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Într-un interviu video, acordat Agenției de Presă IPN, politicianul a spus că „odată cu instalarea acestui Guvern, vom avea tot mai mult mimate procesele de apropiere de Uniunea Europeană”.

Amănunte pe IPN!