logo

Despre aceea că socialiștii nu au uitat că ei vor miliardul înapoi, despre identități false și drepturile omului ca o chestie de tra-la-la


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-aceea-ca-socialistii-nu-au-uitat-ca-ei-7978_1069796.html

Principalul din fluxul IPN din 22 noiembrie 2019

Nu țară, da joc „în bunghi”

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc deține și o identitate falsă în Republica Moldova, contrafăcută când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip. Procuratura generală a pornit un dosar penal pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc a unui pașaport pe alt nume.

Și democratul Serghei Iaralov are două identități moldovenești.

Ordine ilegale – acțiuni ilegale – stat ilegal...

Chiril Moțpan a prezentat o listă în care se regăsesc susținători ai Platformei Demnitate și Adevăr, activiști și jurnaliști, care ar fi fost interceptați de duvernarea PD. Procuratura Generală anunță că deja a efectuat controale și a comunicat că pe unele fapte au fost pornite cauze penale.

Cu piatra-n sân

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că i-a cerut lui Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat, iar acela a spus că se va gândi. Iar cu socialiștii PDM votează tot ce „se încadrează în albia viziunilor noastre”, dar nu dau pe față relația.  Liderii actuali ai PDM afirmă că formațiunea se află „în proces de reformare internă”.

Dar pe „șoricei” și pe „pediști” i-ați întrebat?

Hotărârea Parlamentului privind frauda din sistemul bancar, care a fost votată de peste 60 de deputați, trebuie să aibă continuitate, iar acțiunile trasate în această declarație trebuie realizate de instituțiile statului care au fost vizate. Deputați din fracțiunile PPDA și PSRM consideră că acea hotărâre, votată în baza raportului Comisiei de anchetă privind frauda bancară, nu trebuie să se prăfuiască pe rafturi.

...iar el se suie pe divan

Chiar dacă au fost pronunțate hotărâri în 58 de dosare, iar peste două mii de persoane au fost recunoscute victime ale încălcării drepturilor omului și abuzurilor din partea administrației din regiune, Federația Rusă continue să evite executarea Hotărârilor CEDO și achitarea sumei cumulative de circa 5,5 milioane de euro, se spune într-un raport Promo-LEX.

Amănunte pe IPN!