logo

Deputații Nesterovschi și Lozovan, plasați în arest


https://www.ipn.md/index.php/ro/deputatii-nesterovschi-si-lozovan-plasati-in-arest-7965_1099592.html

Deputatul Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru un termen de 30 de zile. Colega sa de la Partidul Renaștere, deputata Irina Lozovan, a fost plasată în arest la domiciliu, transmite IPN.

Deciziile de plasare în arest preventiv au fost emise de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Alexandr Nesterovschi a fost adus în fața magistraților, iar Irina Lozovan nu a venit la judecătorie, invocând motive de sănătate.

De asemenea, instanța a decis plasarea în izolator pentru un termen de 30 de zile a activistului Mihail Bagas, candidat la funcția de primar al capitalei de la Partidul Liga Orașelor și Comunelor.

Săptămâna trecută, deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, membri ai Partidului politic Renaștere, au rămas fără imunitate parlamentară. La scurt timp, ei au fost reținuți, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor.

Mihail Bagas, care a fost reținut în aceeași zi cu deputații, este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, în proporții mari, și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Potrivit oficialităților, Liga Orașelor și Comunelor ar fi partidul pro-european care urma să fie preluat de Ilan Șor.

În context, formațiunea a venit cu o declarație în care menționează că nu a avut, nu are și nu va avea nicio legătură financiară sau de oricare alt gen cu exponenții grupărilor oligarhice. În cazul în care acuzațiile aduse candidatului LOC pentru Primăria Chișinău sunt veridice, Liga va retrage susținerea politică acordată lui Mihail Bagas.