logo

Deputat PLDM: Neavând experienţa unei guvernări de coaliţie s-au comis greşeli


https://www.ipn.md/index.php/ro/deputat-pldm-neavand-experienta-unei-guvernari-de-coalitie-s-au-comis-greseli-7965_1004075.html

Deputatul liberal-democrat, George Mocanu, speră că Republica Moldova va fi guvernată în continuare de către alianţa pro-europeană, chiar dacă politicienii, neavând experienţa unei guvernări de coaliţie, au comis greşeli. Parlamentarul a declarat în cadrul dezbaterilor publice „Cultura crizei politice: realităţi, necesităţi şi norme”, că ţara trebuie să treacă prin purgatoriul crizei politice pentru a se purifica, transmite IPN.

„Sper că Moldova va fi guvernată de alianţă. Neavând o experienţă, s-au comis greşeli. Suntem o societate patriarhală, vrem să avem un tată care să dea indicaţii şi să ne dirijeze. Trebuie să trecem prin acest purgatoriu, să ne purificăm, avem acces la informaţie, avem transparenţă. Poate criza va aduce efecte negative pentru politicieni, dar populaţia are de câştigat. Dacă nu vom fi înţeleşi, probabil, vor fi sancţionaţi politicienii”, a remarcat George Mocanu.

Deputatul PLDM susţine că instrumentul de bază pentru depăşirea crizei politice este comunicarea. „Dubla comunicare – dintre parteneri şi cu publicul. Efectele crizei politice sunt şi pozitive şi negative. Aceasta este o metodă de purificare, politicienii au intrat în criză de idei, criză de personalitate. Această criză scoate la suprafaţă ceea ce nu se cunoştea. Ne deranjează când sunt certuri la televizor, în public. Dar datorită acestor discuţii nivelul de cultură politică a populaţiei a crescut, înainte nu se cunoştea nimic”, a remarcat George Mocanu

Parlamentarul liberal democrat crede că învăţămintele care trebuie trase din criza politică este că în politică trebuie să comunici mult, inclusiv cu opoziţia. De asemenea, că Moldova are nevoie de purificare, iar efectele benefice vor fi simţite mai târziu.

„Cultura crizei politice: realităţi, necesităţi şi norme” este a 13-a acţiune din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de Agenţia de presă IPN în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia germană Hanns Seidel”.