logo

Declarația PSDE de condamnare a traseismului politic, semnată de 7 partide


https://www.ipn.md/index.php/ro/declaratia-psde-de-condamnare-a-traseismului-politic-semnata-de-7965_1104616.html

Declarația cu privire la condamnarea traseismului politic, lansată de către Partidul Social Democrat European, a fost semnată de către șapte formațiuni, inclusiv de către autori.

„Suntem onorați să anunțăm că declarația a fost semnată de către șapte partide pro-europene. Și anume: Partidul Social Democrat European, Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării, Partidul Puterea Oamenilor, Partidul Verde Ecologist”, a declarat liderul PSDE, Ion Sula.

Potrivit lui, cele șapte partide pro-europene au dat exemplu de solidaritate, angajament și respect față de valorile fundamentale, precum democrația, transparența ași integritatea politică. „Spre regret, ambele partide din Parlament, atât partidul de guvernare PAS, cât și partidul de opoziție PSRM, nu au dat curs declarației de condamnare a traseismului politic și au ales să se distanțeze de această inițiativă, negându-și propriile sale promisiuni date întregii societăți”, a notat Ion Sula.

În aceeași conferință, liderul PSDE a declarat că formațiunea va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, formațiunea își va îndemna membrii și simpatizanții să participe la referendum și să susțină modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Acum o lună, Partidul Social Democrat European a lansat o declarație cu privire la condamnarea traseismului politic și a îndemnat toate formațiunile, indiferent de culoarea politică, să o semneze. Potrivit PSDE, astfel partidele se vor angaja să condamne acest fenomen, să nu permită folosirea abuzivă a resurselor administrative, bugetare și a banilor europeni în scopuri politice și în realizarea traseismului.