logo

Curtea de Apel menține decizia care îl vizează pe Andrian Candu


https://www.ipn.md/index.php/ro/curtea-de-apel-mentine-decizia-care-il-vizeaza-pe-8008_1076467.html

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de anulare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale prin care liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în cursa prezidențială. Politicianul anunță că se va adresa la Curtea de Supremă de Justiție, transmite IPN.

„Este o mare dezamăgire decizia de astăzi a Curții de Apel, însă nedreptatea ridicată la rang de lege ne face și mai determinați în lupta pentru o republică nouă, curățată și cu lecțiile învățate”, a declarat Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă al formațiunii.

Andrian Candu a menționat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție și, dacă va fi nevoie, la CEDO. În comunicat se mai spune că „ședința Curții de Apel s-a desfășurat în trei reprize, iar autoritatea electorală nici în instanță nu a reușit în timp util și în volum complet să aducă probe că ar exista probleme cu listele de subscripție ale candidatului”.

CEC a respins înregistrarea în calitate de candidat a lideruuil Partidului Politic Pro Moldova, motivând că din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 semnături ale susținătorilor. Restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale.