logo

Cupa Primarului Hâncești la motocros revine


https://www.ipn.md/index.php/ro/cupa-primarului-hancesti-la-motocros-revine-7967_1037479.html

După o pauză de trei ani, orașul Hâncești va fi gazda unei noi ediții a campionatului internațional la motocros „Cupa Primarului Hâncești”. Duminică, 15 octombrie, începând cu ora 11.00, la ieșirea din orașul Hâncești, spre Leova, spectatorii vor avea parte de viteză, motoare și adrenalină. La campionat au fost invitați amatori și profesioniști din peste zece ţări. Până acum și-au anunțat intenția de participare aproape 80 de sportivi.

Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a spus marți, 10 octombrie, la o conferință de presă al IPN, că în acest an se va desfășura a XI-a ediție a competiției. În lipsă de finanțări, evenimentul nu a putut fi desfășurat în 2016 și 2015, dar acum și-au manifestat deschiderea mai mulți sponsori. „Am făcut tot posibilul să reluăm tradiția acestui campionat, care a avut o valoare foarte mare. Estimăm că va fi o competiție nemaipomenită”, a menționat Alexandru Botnari.

Primarul orașului Hâncești spune că evenimentul adună zeci de mii de spectatori. „Motocrosul este un sport prin care fiecare își demonstrează capacitatea. Contează cine va ajunge la finiș primul. Premiul mare al competiției este de 700 de euro, premiul II – 500 de euro, iar III – 300 de euro”, a spus edilul.

Fondul total al premiilor este de 8700 de euro. Toate cheltuielile organizatorice sunt suportate de către sponsori. Primăria orașului Hâncești își asumă cheltuielile pentru cupe şi diplome. Traseul competiției este de aproape 2 km. Arbitrii sunt de la Kiev.

Ediția din 2014, a X-a la număr, a fost organizată după o pauză de doi ani. Alexandru Botnari își propune ca evenimentul să aibă loc de acum încolo an de an, fără întreruperi.