logo

Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 3: Edineț


https://www.ipn.md/index.php/ro/cunoaste-candidatii-din-circumscriptia-ta-nr-3-edinet-7978_1046810.html

Circumscripția Nr. 3: Edineț cuprinde teritorial orașul Edineț, orașul Cupcini și alte 30 de localități din componența municipiului Edineț. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 3/1-3/51. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot est deputatul Partidului Democrat, Oleg Sîrbu, de profesie agronom. Oleg Sîrbu a avut trei mandate de parlamentar, în legislaturile a XVIII, XIX и XX-a (august 2009 – prezent). Împreună cu soția, au declarat, pentru perioada 1 ianuarie 2017-27 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 510 mii de lei. Familia mai declară profituri din dividendele companiei pe care o administrează, în valoare de 6 622 188 de lei, dar și venituri în valoare de 4650 de lei obținuți din vânzarea bunurilor mobile sau imobile. Candidatul declară și venituri în valoare de 660 286 de lei obținuți din darea în arendă. Acesta are în proprietate mai multe terenuri agricole, o casă de locuit, două apartamente, dar și nouă automobile.  

Pe locul doi este candidatul Partidului Socialiștilor, Nicolai Melnic, jurist de profesie, viceprimar al orașului Cupcini. Pentru perioada 1 ianuarie 2017 -26 decembrie 2018, candidatul, împreună cu familia, declară venituri obținute din salarii, în valoare de peste 249 de mii de lei, dar și peste 40 de mii de lei din vânzarea unei cote de pământ. Familia mai declară venituri în valoare de peste 167 de mii de lei, bani obținuți din pensii, premii, dar și plata pentru arenda cotelor de pământ. Candidatul deține un teren intravilan, unul forestier și patru terenuri extravilane.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Ghenadie Panciuc, de profesie inginer mecanic, director SRL „Pangar-Nord”. Candidatul a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 126 de mii de lei. Venitul obținut din înstrăinarea sau deținerea veniturilor mobiliare sau a cotelor-părți în capitalul social al societăților comerciale a constituit 91125 de lei. Acesta deține un teren agricol, o grădină, două terenuri pentru construcții, dar și două apartamente și două automobile.

Pe locul patru este candidatul partidului Politic Partidul nostru, Elena Panuș, de profesie filolog, în prezent manager politic, secretar general PPPN, dar și consilier în Consiliul municipal Chișinău. Candidata declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri din salarii în mărime de 2315 lei, dar venituri obținute din donații și moșteniri în valoare de 6 mii de lire sterline. Din indemnizațiile obținute pentru participarea la ședințele CMC, candidata a ridica 25853 de lei. Elena Panuș deține lot pentru construcție, o casă de locuit și un autoturism.

Pe locul cinci candidatul Partidului Comuniștilor, Alexandr Zui, de profesie pilot al aviației civile, comandant aeronave și co-fondator al unei societății comerciale. Candidatul, împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2018, venituri de peste 200 de mii de lei, bani obținuți din pensii. Familia deține in teren intravilan, apartament, două garaje, casă de locuit, spații comerciale, dar și un automobil.

Pe locul șase este candidatul Blocului electoral ACUM, platforma DA și PAS, Dinu Plîngău, jurist de profesie, coordonator proiecte în cadrul Asociației obștești „DECID”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară zero venituri. Tânărul, în vârstă de 24 de ani, este licențiat în drept. Acesta este președintele Organizației de Tineret a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Pe locul șapte este candidatul independent Anatolie Vengher, de meserie silvicultor și care activează la Întreprinderea pentru silvicultură Edineț. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul și familia sa declară venituri din salarii în mărime de 246 de mii de lei, dar și peste 33 de mii de lei din pensii de dizabilitate, alocații lunare de stat și suport financiar. Familia deține trei terenuri extravilan și unul intravilan, casă de locuit, două construcții accesorie, dar și șase unități de transport

Pe locul opt este candidatul independent Alexandru Brenici, medic stomatolog de profesie. Candidatul nu are declarate date cu privire la venituri.

Pe locul nouă este candidatul independent Marin Livadaru, administrator-antreprenor la Feira Grup SRL. Candidatul nu are declarate date cu privire la venituri.
–––

Rubrica IPN „
Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.