logo

Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 13: Șoldănești, Rezina (or. Rezina)


https://www.ipn.md/index.php/ro/cunoaste-candidatii-din-circumscriptia-ta-nr-13-soldanesti-rezina-or-rezina-7978_1046938.html

Circumscripția Nr. 13: Șoldănești, Rezina (or. Rezina) cuprinde teritorial orașul Rezina și alte 18 localități din raionul Rezina, precum și orașul Șoldănești și 18 localități din raionul Șoldănești. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 13/1-13/60. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Eleonora Graur, de profesie economist în evidență contabilă. Este președinta raionului Rezina. Recent a devenit deputat în Parlament, fiind candidat supleant pe listele PDM. Anterior Eleonora Graur a deținut funcția de șefă a Direcției sisteme informaționale, standarde și registre educaționale în cadrul Ministerului Educației și Tineretului, dar și de șefă a Departamentului finanțe și contabilitate a Academiei de Științe a Moldovei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidata declară salarii în valoare de peste 279 de mii de lei. Aceasta are în proprietate 14 terenuri agricole, o casă de locuit, un apartament, un garaj și un automobil.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Politc Șor, Leonid Nauc, de meserie jurist, inginer tehnolog. Acesta este manager-șef în cadrul Întreprinderii Municipale „Hotelul Codru” din Orhei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul, împreună cu soția, declară salarii în valoare de peste 210 mii lei. Pentru prestării de servicii, concurentul electoral a primit de la partid peste 4600 de lei. Familia declară că are în proprietate un automobil.

Pe locul trei este candidatul Partidului Socialiștilor, Valeriu Ciorici, de meserie economist în evidență contabilă, în prezent pensionar. Conform alege2019.md, între 2001 și 2002 a fost director al Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din raionul Rezina. Între 2002 și 2003 a deținut funcția de sub-prefect al județului Orhei pentru sectorul Rezina. În perioada 2003-2011 a deținut funcția de președinte al raionului Rezina, iar între 2011 și 2012 a fost vice-președinte al raionului. Până în 2014, Valeriu Ciorici a fost membru al Partidului Comuniștilor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară salarii în valoare de peste 205 mii de lei. Soții mai declară venituri din pensii şi indemnizații în mărime de peste 173 de mii de lei. Familia are în proprietate șapte terenuri intravilane, șase terenuri agricole, un teren extravilan, casă de locuit, garaj şi alte averi imobile.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma Da și PAS, Serghei Cataranciuc, specializat în matematică aplicată, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova, la Facultatea de Matematică şi Informatică. Candidatul este doctor habilitat în științe matematice, doctor în științe fizico-matematice. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară salarii în valoare de peste 625 de mii de lei. Din alte surse decât cele salariale, soții au obținut peste 189 de mii de lei. Familia are în proprietate o casă de locuit, trei apartamente, o vilă, două garaje şi un autoturism.

Pe locul cinci este candidatul Partidului Comuniștilor, Elena Macrii, de profesie asistent social, neangajată în câmpul muncii. În anul 2005, Elena Macrii a aderat la PCRM, devenind în scurt timp secretar al organizației primare de partid din Saharna Nouă, dar şi consilier local, reprezentând PCRM, în Saharna Nouă, raionul Rezina. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-11 ianuarie 2019, candidata declară venituri în valoare de peste 26 de mii de lei din indemnizații de consilier şi pensie. Candidata are în proprietate cinci terenuri agricole, o casă de locuit şi un autoturism.

Pe locul șase este candidatul independent Ion Perciun, de meserie inginer-urbanist, neangajat în câmpul muncii. Acesta este consilier în Consiliul raional Rezina. Împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2017, venituri în valoare de peste 101 mii de lei. Familia are în proprietate o casă de locuit, un apartament, dar şi alte categorii de terenuri care se află în circuit civil.

Pe locul șapte în buletin este candidata Partidului Naţional Liberal, Galina Andrieș, de meserie pedagog, neangajată în câmpul muncii. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară venituri în valoare de peste 17 mii de lei. Galina Andrieș declară în proprietate un apartament şi un automobil.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.