logo

Cunoaște candidații din circumscripția ta! Nr. 10: Bălți 2


https://www.ipn.md/index.php/ro/cunoaste-candidatii-din-circumscriptia-ta-nr-10-balti-2-7978_1046904.html

Circumscripția Nr. 10: Bălți 2 cuprinde teritorial o parte din orașul Bălți și suburbia Elizaveta, dar și 17 localități din raionul Sângerei. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 1-38. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Serghei Iordan, de profesie jurist. Acesta este registrator-șef al Serviciului Cadastral Teritorial Bălți, Departamentul cadastru, IP „Agenția Servicii Publice” . Conform alege2019.md, în perioada 2007-2011 a fost consilier municipal în Bălți. Ales pe lista Partidului Popular din Republica Moldova, pe parcursul mandatului a devenit consilier independent. Din 2015 este consilier municipal în Bălți din partea PDM. Împreună cu soția, declară pentru perioada 1 ianuarie 2017 și 26 decembrie 2018, venituri de peste 312 mii de lei. Familia are în proprietate un apartament.

Pe locul doi în buletinul de vot este actualul deputat al Partidului Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, de meserie jurist. Candidatul este președinte al asociației „Liga TVC a Europei de Est” și co-fondator al asociației „Iubesc Moldova”. Candidatul a obținut în perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 317 mii de lei, dar și venituri de peste 25 de mii de lei din activitatea de reprezentant al statului în SRL „Fama Glamosa”. Din indemnizațiile pentru închirierea spațiului locativ și alte scopuri, candidatul a primit de la Parlament peste 234 de mii de lei. Alexandr Nesterovschi are în proprietate un automobil.

Pe locul trei în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic „Șor”, Pavel Verejanu, specializat în contabilitate și audit. Făcând parte din echipa lui Ilan Șor în cadrul alegerilor locale din iunie 2015, devine consilier municipal și președinte al fracțiunii majoritare „Pentru Orhei” din consiliul municipal Orhei. Din decembrie 2017 este Președintele Asociației Obștești Pentru Orhei. Împreună cu soția, candidatul declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri obținute la locul de muncă de bază în valoare de peste 72 de mii de lei. Din alte surse decât cele salariale, familia a obținut 114 mii de lei și peste 42 de mii de euro. Familia deține un teren intravilan și unul agricol.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, Arina Spătaru, tehnolog în industria ușoară. Arina Spătaru este fondatoarea și directoarea companiei SRL „Arina-S” din Bălți cu activități în domeniul producției și designului vestimentar. Candidata este și președinta organizației teritoriale Bălți a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2018, candidata declara salarii în valoare de peste 47 de mii de lei, precum și indemnizații pentru copii în valoare de peste 19 mii de lei. Arina Spătaru are în proprietate două terenuri extravilane, două alte categorii de terenuri aflate în circuitul civil, spațiu comercial, două case de locuit, garaj și două automobile. 

Pe locul cinci este candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Elena Grițco, jurist de meserie. Aceasta este președinta Fundației „Renato Usatîi”. Conform alegeri2019.md, Elena Grițco a fost șefă a Direcției organizații necomerciale din cadrul Ministerului Justiției, în perioada 2009-2014, iar ulterior a activat în calitate de asistentă juridică în cabinetul avocatului „Igor Șeremet”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară salarii în valoare de peste 54 de mii de lei, precum și circa 1400 de lei din indemnizații de la Consiliul municipal Bălți. Aceasta are în proprietate un apartament și un automobil.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Serghei Rubțov, jurist de meserie. Acesta este prim-secretar al Comitetului municipiului Bălți PCRM. Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 149 de mii de lei. Acesta are în proprietate cinci terenuri aflate în circuitul civil, două apartamente, două garaje, trei alte bunuri imobile, inclusiv nefinalizate și un automobil.
–––

Rubrica IPN „Cunoaște candidații din circumscripția ta!” prezintă candidații înregistrați în fiecare circumscripție uninominală, în ordinea înregistrării în buletin.