logo

Cum au reacționat partidele la invitația lui Igor Dodon


https://www.ipn.md/index.php/ro/cum-au-reactionat-partidele-la-invitatia-lui-igor-dodon-7965_1047818.html

Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM DA PAS au luat act de invitația președintelui Igor Dodon la dialog, dar deocamdată nu au un răspuns ferm dacă o vor accepta.

Solicitat de IPN, secretarul fracțiunii parlamentare a PSRM Vasile Bolea, a declarat că nu a discutat cu președinta formațiunii, Zinaida Greceanîi, dar posibil vor merge să discute cu președintele Igor Dodon.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a spus că partidul, în numele căruia vorbește, a luat act de invitația lansată de către șeful statului. PDM, cum a fost și anterior, rămâne deschis pentru dialog și, cel mai probabil, va fi acceptată invitația președintelui. Vitalie Gamurari a mai spus că vor fi purtate discuții la nivel de partid, pe parcursul zilei de astăzi sau mâine, asupra componenței care va merge la Reședința de Stat.

Deputatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Mihai Popşoi, a spus că s-a luat act de invitația lui Igor Dodon, iar o decizie se va lua după discuții la nivelul partidelor care au format blocul.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îi așteaptă, pe rând, pe liderii celor trei formațiuni marți, 26 martie, la Reședința de Stat din str. Nicolae Iorga. Igor Dodon a spus într-un briefing de presă că este creată o situație de vid, gol politic al puterii în Republica Moldova, care nu poate să existe prea mult timp.