logo

CTIF anunță un nou ciclu de instruiri privind utilizarea platformei electronice ”Registrul de stat al achizițiilor publice (MTender)”


https://www.ipn.md/index.php/ro/ctif-anunta-un-nou-ciclu-de-instruiri-privind-utilizarea-platformei-electronice--7542_1065880.html


Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) informează că, în perioada 12 – 31 octombrie curent, va desfășura zilnic (cu excepția zilelor de odihnă) cursuri de instruire privind utilizarea noului sistem informațional automatizat  „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA MTender) pentru specialiștii în achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din raioanele republicii și din mun. Chișinău. Cursurile vor fi ghidate de formatorii Centrului de instruire în finanțe din cadrul CTIF și de specialiști ai platformelor electronice de achiziții publice, participarea la ele fiind gratuită.

Vineri, 12 octombrie, vor fi desfășurate primele trei cursuri de instruire (în limba română) pentru formatorii delegați de majoritatea Consiliilor raionale și pentru reprezentanții CTIF în teritoriu, iar luni, 15 octombrie, - încă un curs, pentru aceiași categorie de audienți delegați de restul  Consiliilor raionale (în limba rusă). Ulterior, persoanele respective și reprezentanții CTIF în teritoriu vor organiza instruiri privind utilizarea SIA MTender cu specialiștii în achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din localitățile raioanelor corespunzătoare.

Cel de-al doilea ciclu de instruiri va fi organizat, în perioada 16 – 31 octombrie, pentru specialiștii în achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice din mun. Chișinău. În fiecare zi (cu excepția zilelor de odihnă) vor avea loc câte două cursuri, primul – cu începere de la ora 9.00 și al doilea – începând cu ora 13.00. Cursurile se vor desfășoară în oficiul Centrului de instruire din cadrul CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase 6, etajul 4, bir. 415 A. Doritorii de a participa la aceste cursuri pot să se înscrie în prealabil la tel: 022 822 032 sau pe adresa electronică instruire@ctif.gov.md.

Participanții la cursuri vor fi familiarizați cu funcționalitățile platformei SIA MTender care urmează să asigure desfășurarea întregului ciclu de achiziții publice în mod electronic, după care dânșii vor testa aceste funcționalități. 

MTender este un sistem informațional și de telecomunicații complex, compus din mai multe platforme electronice de achiziții și portalul web www.mtender.gov.md, conectate la Unitatea Centrală de Date, care asigură accesul către aplicațiile și serviciile informaționale legate de achizițiile publice. Prin acest sistem vor fi desfășurate toate procedurile de achiziții publice, ceea ce va asigura concurența, transparența, dar și utilizarea eficientă a banilor publici.

CTIF a fost desemnat, prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 157 din 14.09.2018, responsabil de organizarea instruirilor și asigurarea suportului metodologic pentru autoritățile publice participante la programul de utilizare a SIA MTender. 

Serviciul de presă al CTIF
11 octombrie  2018
Tel. 079422244
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire