logo

Copilul de doi ani de la Ungheni a ieșit din comă


https://www.ipn.md/index.php/ro/copilul-de-doi-ani-de-la-ungheni-a-iesit-7967_1107420.html

Copilul de doi ani din Ungheni, care acum o săptămână a căzut de la etajul șase în tunelul ascensorului, a ieșit din comă. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că se atestă o dinamică pozitivă a stării de sănătate a băiatului.

„Deja nu mai este în comă, dar totuși starea rămâne în continuare gravă. El se află sub supraveghere medicală în Secția de reanimare”, a menționat Maxim Cazacu.

Totodată, Primăria municipiului Ungheni precizează că grupul de intervenție continuă munca pentru aducerea în ordine a ascensoarelor din blocurile locative din oraș. În ultimele două zile au fost înlăturate defecțiunile și repornite în jur de 25 de lifturi. „Au rămas să fie reparate 22 de ascensoare, unele dintre ele având probleme mai grave. Sunt depuse eforturi maxime să fie repornite și acestea în cel mai scurt timp posibil”, precizează municipalitatea.

Cazul s-a produs pe 11 septembrie într-un bloc locativ din Ungheni. Preliminar s-a stabilit că mama a pus căruciorul între uși pentru a reține liftul și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care a auzit un zgomot. Băiatul a căzut în tunelul ascensorului în timp ce cabina a urcat la unul dintre etajele superioare. Micuțul a fost depistat de salvatori în stare conștientă, însă a fost indus de medici în comă medicamentoasă.