Concepţia privind cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă ar putea fi aplicată în practică în curând
https://www.ipn.md/index.php/ro/conceptia-privind-cooperarea-dintre-parlament-si-societatea-civila-ar-putea-fi-a-7967_958123.html
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, va discuta la începutul săptămânii viitoare cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale despre aplicarea în practică a Concepţiei privind cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă.
Potrivit Serviciului de presă şi imagine al Parlamentului de la Chişinău, în cadrul unei şedinţe de lucru a preşedintelui legislativului cu şefii comisiilor permanente, la 3 martie, au fost discutate aspecte legate de implementarea Concepţiei. În acest sens, Marian Lupu a abordat atribuţiile ce le revin comisiilor permanente, precum şi altor subdiviziuni ale Aparatului Parlamentului în procesul de cooperare cu societatea civilă.
Astfel, potrivit hotărârii Biroului permanent, comisiile permanente - recepţionează contribuţiile societăţii civile în termen de 15 zile lucrătoare de la data plasării proiectelor de acte legislative pe web-site-ul Parlamentului; - confirmă, în termen de o zi lucrătoare de la data primirii lor, recepţionarea contribuţiilor; - elaborează şi transmit, nu mai târziu de data întocmirii raportului lor asupra proiectului de act legislativ, către organizaţiile societăţii civile expeditoare a contribuţiei. Aparatul Parlamentului este responsabil de publicarea proiectelor de acte legislative pe site-ul oficial al Parlamentului, precum şi asigurarea logistică a procesului de cooperare cu societatea civilă.
În cadrul acestei întâlniri s-a convenit asupra axării procesului de cooperare cu societatea civilă în două domenii principale - pe termen scurt, a Programului calendaristic al acţiunilor legislative în conformitate cu Rezoluţia şi Recomandările Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor statelor membre ale Consiliului Europei, şi - pe termen mediu, a Programului legislativ pentru anii 2005–2009.