logo

Comunicat informativ


https://www.ipn.md/index.php/ro/comunicat-informativ-7542_1066012.html

Consiliul Administrativ al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență urmărește cu mare îngrijorare evenimentele ce derulează în Chișinău. Situația creată este foarte tensionată și fără precedent, care poate exploda în orice moment. Noi cunoaștem prețul libertății cucerit în a.1990 și apărat cu riscul vieții în a.1992.

Luptele politice de azi nu au nici o justificare. Suveranul suprem este poporul, care s-a expus la alegerile parlamentare din 24 februarie a.c. Normele democratice trebuie respectate, Instituțiile statului să funcționeze în albia legii.

Spre regret unii camarazi s-au implicat în acțiuni improprii fără a avea împuternicirile necesare, fapt, care este manipulat de unele forțe politice.

Pentru a exclude orice tălmăciri și interpretări aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Consiliile Național și cel Administrativ nu a împuternicit pe nimeni să reprezinte Uniunea, să participe la întruniri și să vorbească din numele ei, cu atît mai mult să adopte careva decizii;

2. Nimeni nu poate reprezenta Uniunea, să vorbească în numele ei sau să folosească atributele Uniunii: Drapelul, ștampila, blanchete fără decizia Consiliului Național;

3. Unica sursă veridică de informații este pagina UNVRI de pe Facebook www.facebook.com/unvri/;;

4. Pledăm și chemăm partidele politice să inițieze  un dialog pentru deblocarea situației create. Interesele Naționale sunt mai presus decît interesele politice.

CONSILIUL ADMINISTRATIV AL UNVRI
CHIȘINĂU
11.06. 2019
 



DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.