logo

Comunicat de informare


https://www.ipn.md/index.php/ro/comunicat-de-informare-7542_1065908.html

Miercuri, 5 Decembrie 2018

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă indignarea pentru faptul că instituțiile mass-media difuzează informații eronate privind implicarea Universității în anumite scheme frauduloase, fără a aduce probe concludente. Mai mult ca atât, autorii materialelor postează secvențe video cu imagini ale Universității și, nemijlocit, cu absolvenți și actuali studenți internaționali ai USMF „Nicolae Testemițanu”, care nu au nicio legătură cu dosarul dat, astfel fiind prejudiciată demnitatea acestora și, implicit, imaginea instituției.

Ca urmare, mai mulți studenți israelieni, care apar în imagini, declară că au fost afectați direct, atât ei, cât și rudele lor, la baștină, și intenționează să se adreseze instanțelor judiciare pentru lezarea onoarei și a reputației.

În acest sens, venim, în adresa colegilor jurnaliști, cu solicitarea de a utiliza cu prudență imaginile ce vizează studenții și personalul USMF „Nicolae Testemițanu”, precum și infrastructura acesteia, când fac referire la dosarul în cauză sau la oricare altă situație. Vă îndemnăm să respectați Legea cu privire la datele cu caracter personal și Codul deontologic al jurnalistului!

Precizăm că până la acest moment, instituția noastră nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii eliberate de Universitate unor persoane implicate în cazul dat.

Totodată, informăm că pe marginea acestui caz s-a autosesizat Centrul Național Anticorupție, iar prin Ordinul comun (nr. 1781/1416 din 04.12.2018) al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost instituită o comisie, care, în perioada 5-15 decembrie curent, va verifica corectitudinea organizării și desfășurării procesului de studii al studenților internaționali la USMF „Nicolae Testemițanu”. Mai multe detalii găsiți în Ordin comun al ministerelor.

Departamentul Comunicare și Relații Publice
IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie
”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire