logo

Completări la Legea securității statului


https://www.ipn.md/index.php/ro/completari-la-legea-securitatii-statului-7965_1066627.html

Prezentarea către Consiliul Suprem de Securitate a informațiilor ce țin de domeniul securității naționale, apărării și ordinii publice, inclusiv a celor care constituie secret de stat, comercial sau bancar, va fi obligatorie. O prevede în acest sens se regăsește într-un proiect de completare a Legii securității statului, votat în lectură finală de Parlamentul vineri, 5 iulie, transmite IPN.

Potrivit proiectului, autoritățile publice centrale, cele subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență, inclusiv cele în care autoritatea administrativă centrală are calitatea de fondator (întreprinderi, instituții și organizații, indiferent de proprietate), dar și persoanele juridice publice autonome sunt obligate să furnizeze, la solicitare sau din oficiu, orice date, inclusiv cele care constituie secret de stat, bancar sau comercial, care vizează securitatea națională, apărarea și ordinea publică.

Proiectul, autorii căreia sunt un grup de deputați ai Partidului Socialiștilor, a fost susținut în lectură finală cu 56 de voturi.