logo

Coca-Cola Hellenic încurajează tinerii ingineri la creativitate


https://www.ipn.md/index.php/ro/coca-cola-hellenic-incurajeaza-tinerii-ingineri-la-creativitate-7542_1065043.html

Comunicat de presă

Compania Coca-Cola Hellenic Moldova încurajează şi provoacă tinerii ingineri la creativitate. Compania este partener al concursului local al competiţiei inginereşti pentru studenţi European BEST Engineering Competition (EBEC), organizat de către organizaţia studenţească de nivel european, BEST Chișinău. Cea dea V-a ediție a etapei locale a competiţiei inginereşti pentru studenţi EBEC se desfăşoară în perioada 22-24 martie curent.

Coordonatorul proiectului EBEC din Chişinău, Maxim Cebotari, a spus la ceremonia de deschidere a concursului că acesta încurajează gândirea neconvențională şi oferă viitorilor ingineri moldoveni posibilitatea  de a verifica temeinicia cunoştinţelor şi abilităţilor obţinute la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) în  competiţie deschisă cu cei mai buni studenţi din ţară şi din din spaţiul european.

Prorectorul UTM, Valentin Amariei, a apreciat înalt spiritul creativ şi de iniţiativă al membrilor BEST Chişinău, i-a calificat drept generatori de energie creatoare şi responsabilitate profesională în cadrul instituţiei de învăţământ.

Etapa locală a competiţiei include două probe: Case Study și Team Design. În cadrul primei probe, participanţii sunt puşi în situaţia să găsească în câteva ore o soluţie teoretică pentru un anumit studiu de caz. Cea de a doua probă le cere să construiască un dispozitiv utilizând o serie de materiale neconvenţionale avute la îndemână.

Câștigătorii probelor de la Chişinău vor participa la etapa regională EBEC România & Republic of Moldova, unde vor concura cu echipele câștigătoare a etapelor locale din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi și Timişoara. Învingătorii etapei regionale vor obţine dreptul să participe la etpa finală a EBEC, organizată anul acesta în Varșovia, Polonia, unde vor concura cu cei mai buni participanţi din toată Europa.

Diana Petrea, specialist relaţii publice şi comunicare Coca-Cola Hellenic Moldova spune că întreprinderea şi-a făcut de mai mulţi ani o prioritate din a sprijini mediul de afaceri din Republica Moldova în general şi tinerii profesionişti în special în tendinţa lor de a se apropia modelelor europene de instruire şi business.

Coca-Cola Hellenic