logo

Circulația spre PTF Leușeni-Albița a fost deblocată


https://www.ipn.md/index.php/ro/circulatia-spre-ptf-leuseni-albita-a-fost-deblocata-7967_1102735.html

Drumul de acces spre PTF Leușeni-Albița a fost deblocat în jurul orei 16.30, iar circulația mijloacelor de transport este reluată în regim normal, anunță Poliția de Frontieră, citată de IPN.

Deoarece fermierii au anunțat că vor protesta și pe parcursul zilei de vineri, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă călătorilor din timp să aleagă alte puncte de trecere: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta (program de lucru 08.00 - 20.00).

Agricultorii au început acțiunile de protest săptămâna trecută. În fiecare din ultimele patru zile drumul de acces spre Vama Leușeni a fost blocat. Fermierii spun că sunt în prag de faliment și cer demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare.

Astăzi, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a anunțat că agricultorii afectați de seceta din vara anului trecut pot depune dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru a solicita suport pentru compensarea parțială a prejudiciilor. Potrivit estimărilor, ajutor financiar vor ridica în jur de 400 de agricultori.