logo

Cioban din Criuleni, condamnat la pușcărie pentru exploatarea sexuală a unei adolescente


https://www.ipn.md/index.php/ro/cioban-din-criuleni-condamnat-la-puscarie-pentru-exploatarea-sexuala-7967_1102743.html

Un cioban din Criuleni a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru că a exploatat sexual o adolescentă. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a profitat de situația fetei de 14 ani, care fugise de acasă fără bani sau telefon, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că fapta a avut loc în august 2020, atunci când bărbatul a adăpostit-o pe adolescentă. La scurt timp, acesta i-a cerut să-l ajute la muncă, să gătească mâncare, dar și a hărțuit-o sexual. Peste o lună, bărbatul a pretins că i-a murit mama, motiv pentru care ambii au plecat într-o altă localitate. Bărbatul a consumat băuturi alcoolice cu prietenii, i-a arătat adolescentei casa în care acesta pretindea că a copilărit. Acolo a întreținut un raport sexual împotriva voinței acesteia.

Adolescenta a reușit să evadeze când fiul bărbatului i-a dat telefonul să sune pe cineva din apropiați, care au venit după ea. Mai târziu, bărbatul a ademenit-o să vină la o stație de transport și să urce în mașină cu el. Reveniți la stână, ca să prevină evadarea ei repetată, bărbatul a tuns-o cu foarfeca și aparatul de ras. A urmat un alt episod de exploatare sexuală, chiar de ziua de naștere a victimei. A doua zi, tânăra a apelat la proprietarul stânei, care a sosit cu mașina și a transportat-o la Chișinău, unde s-a refugiat la o persoană cunoscută. Ulterior, a plecat acasă, după care l-a denunțat pe bărbat autorităților.

La solicitarea procurorilor, ciobanul a fost plasat în arest preventiv până în prezent, iar adolescenta a primit consiliere psihologică în calitate de copil aflat în situație de risc.

Anterior, bărbatul a fost condamnat prin alte patru sentințe.