logo

Centrul de Sănătate Corten din Taraclia va fi renovat cu sprijinul Japoniei


https://www.ipn.md/index.php/ro/centrul-de-sanatate-corten-din-taraclia-va-fi-renovat-7967_1106851.html

Centrul de Sănătate Corten din raionul Taraclia va fi renovat. Lucrările vor fi finanțate de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”. Aceasta este singura unitate medicală primară din sat și joacă un rol important în menținerea sănătății locuitorilor locali, iar prin intermediul acestor renovări se va menține siguranța și igiena unității medicale, afirmă autoritățile, citate de IPN.

Ambasadorul Japoniei, în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, împreună cu directoarea instituției medicale, Diana Ceavdari,  au semnat contractul de grant în valoare de 68 700 de dolari. Din contul asistenței, la parterul instituției urmează să fie renovate ferestrele, ușile, tavanul, pereții, sistemele de electricitate, de încălzire și canalizare.

Oficialul japonez a salutat propunerea de proiect depusă de către Centrul de Sănătate Corten. Ambasadorul și-a exprimat recunoștință față de profesioniștii din domeniul sănătății pentru efortul lor neîntrerupt în beneficiul societății. De asemenea, el s-a referit la negocierile de aderare la Uniunea Europeană. „Dorim să felicităm Moldova că a început o mare călătorie către un viitor luminos. Condițiile pentru sănătatea oamenilor se vor îmbunătăți pe măsură ce Republica Moldova avansează spre aderarea la Uniunea Europeană, iar Guvernul japonez va continua să colaboreze cu Republica Moldova”, a notat Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,4 milioane de dolari pentru 90 de proiecte (exceptând proiectul nou) în domeniile sănătății, educației și utilităților publice.