logo

Centru de apel nonstop pentru alegători


https://www.ipn.md/index.php/ro/centru-de-apel-nonstop-pentru-alegatori-8013_1108182.html

Cetățenii pot primi asistență legată de organizarea alegerilor la Centrul de Apel. În perioada 19-21 octombrie și 2-4 noiembrie (în cazul turului II) programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi. Numărul unic este: (+373) 22 880101.

Centrul de apel poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova.

Alegătorii pot afla date cu privire la procedura de votare, actele pe baza cărora pot vota, arondarea la secții de votare, unde și cum pot să-și declare locul de ședere și cum pot obține certificatul cu drept de vot.

Prin intermediul Centrului de Apel, nu pot fi depuse contestații.

Totodată, operatorii Centrului de Apel acordă asistența necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, precum și membrilor organelor electorale inferioare, pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Centrul de Apel a fost lansat în data de 3 septembrie și va funcționa până în ziua de 5 noiembrie, în cazul în care va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale.