logo

CEC a atacat cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel privind secțiile de vot în străinătate


https://www.ipn.md/index.php/ro/cec-a-atacat-cu-recurs-la-csj-decizia-curtii-8011_1082470.html

Comisia Electorală Centrală a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care CEC este obligată să își modifice ultima decizie și să aprobe deschiderea a nu mai puțin 190 de secții de votare în diasporă, așa cum era indicat în avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Declarația a fost făcută de președintele CEC, Dorin Cimil, transmite IPN.

„Detaliile recursului vor fi făcute publice și vor fi indicate în recurs”, a spus Dorin Cimil jurnaliștilor.

Vinei, 18 iunie, după discuții cu reprezentanții MAEIE, părțile au ajuns la înțelegerea ca MAEIE să remită, până la ora 16.00, când urma să aibă loc ședința CEC, informații privind geografia secțiilor de vot peste hotare, lista birourilor electorale și a președinților acestora, dar și acoperirea financiară. În cadrul ședinței CEC, însă, subiectul nu a fost abordat.

Curtea de Apel a admis parțial, acum două zile, contestațiile depuse de mai multe partide în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale de constituire a 146 de secții de votare peste hotare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a obligat autoritatea electorală să aprobe deschiderea a nu mai puțin 190 de secții de votare.