logo

Câştigătorii concursului de fotografie „Femeile Moldovei – speranţa ţării”


https://www.ipn.md/index.php/ro/castigatorii-concursului-de-fotografie-femeile-moldovei-speranta-tarii-7967_1024211.html

Câştigătorii Concursului Naţional de Fotografii „Femeile Moldovei – speranţa ţării” au fost desemnaţi. Premierea învingătorilor a avut loc în cadrul conferinţei naţionale „Egalitatea de gen în Republica Moldova: perspectiva societăţii civile”. Evenimentul este parte a Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, transmite IPN.

Premiul I i-a fost decernat lui Vlaicu Bunduchi (Chişinău). Premiul II a fost împărţit de două echipe de creaţie – Iana Grecihina şi Raluca Grosu din Bălţi şi Daniela Dănuţa, Victoria şi Daniela Lungu din Anenii-Noi - Chişinău. Premiul III i-a fost oferit Mihaelei Culcinschi din Merenii Noi. Diplome de excelenţă le-au fost înmânate lui Sergiu Ciorescu şi Nichita Bârchin din Chişinău, informează organizatorii – Platforma pentru Egalitate de Gen şi Gender-Centru.

Concursul foto a avut drept scop sensibilizarea populaţiei, în special a tinerilor, privitor la rolul femeilor în viaţa societăţii. La concurs au participat tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, cetăţeni ai Republicii Moldova.

18 lucrări participante la concurs sunt expuse în sala de conferinţe a Centrului Artico, unde are loc conferinţa naţională „Egalitatea de gen în Republica Moldova: perspectiva societăţii civile”, organizată de Fundaţia Est-Europeană şi Platforma pentru egalitate de gen.