logo

Au fost finanțate indemnizațiile pentru familiile cu copii și cele pentru incapacitatea temporară de muncă


https://www.ipn.md/index.php/ro/au-fost-finantate-indemnizatiile-pentru-familiile-cu-copii-si-7967_1107083.html

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că a fost finanțată plata indemnizațiilor de maternitate, indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, indemnizațiile de incapacitate temporară de muncă. De asemenea, au fost finanțate alocațiile nominale și alocațiile lunare de stat, transmite IPN.

Valoarea totală a finanțărilor este 141,94 milioane de lei. Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

CNAS reamintește că începând cu 1 ianuarie, indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește din oficiu, în baza datelor privind nașterea copilului disponibile în Registrul de Stat al Populației, fără necesitatea depunerii cererii la casa teritorială de asigurări sociale sau în mod electronic.

Pentru precizări, persoanele pot contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022-257-777, alegând opțiunea necesară.