logo

Au cerut peste 6 mii de euro de la o femeie pentru a nu-i publica fotografii intime


https://www.ipn.md/index.php/ro/au-cerut-peste-6-mii-de-euro-de-la-o-femeie-pentru-a-nu-i-publica-fotografii-int-7967_1047812.html

Un bărbat și o femeie au fost reținuți, fiind suspectați că au șantajat o femeie să le dea bani pentru a nu publica fotografii cu caracter intim în care apare. Potrivit poliției, bărbatul a abordat victima pe rețelele de socializare, iar în urma schimbului de mesaje i-a obținut încrederea și i-a cerut imagini personale cu caracter intim, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează într-un comunicat de presă că suspectul a cunoscut cu victima la începutul lunii ianuarie 2019. După ce a obținut de la femeie fotografiile, a început să o șantajeze că le va posta pe rețelele de socializare dacă nu-i va oferi 5500 de euro și o mie de dolari.

Suspecții au fost reținuți în orașul Cahul în urma transmiterii unei tranșe de bani de către suspectă, sub controlul organelor de drept. În urma perchezițiilor, banii au fost găsiți la bănuiți.

Bărbatul și femeia, de 35 și 37 de ani, ambii locuitorii ai orașului Vulcănești, au fost reținuți pentru 72 de ore. În caz că vinovăția acestora se va demonstra, aceștia riscă până la 13 ani de închisoare.

Un caz similar a avut loc acum zece zile. Un bărbat de 43 de ani din Ialoveni a fost reținut după plângerea unei cetățene a Germaniei, de 38 de ani. Femeia a comunicat polițiștilor că este șantajată de către bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale. În urma schimbului de mesaje, acesta a obținut încrederea ei și a convins-o să-i transmită imagini cu caracter intim. Ulterior, a început să o șantajeze, amenințând-o că va posta pe rețelele sociale imaginile obținute. Ca să nu o facă, i-a cerut 600 de euro.