logo

Atenționare: Recenzorii la recensământ nu solicită datele cardurilor bancare


https://www.ipn.md/index.php/ro/atentionare-recenzorii-la-recensamant-nu-solicita-datele-cardurilor-bancare-7967_1103966.html

Datele la recensământ sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față, iar în chestionarul de recensământ nu sunt întrebări privind datele bancare. Precizarea vine în contextul în care au fost raportate cazuri din partea populației precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ, transmite IPN cu referire la Prima Sursă, canal de verificare a informațiilor guvernamentale.

În cadrul recensământului, recenzorul vine acasă și este obligat să prezinte legitimația și să poarte vestimentație cu logo-ul recensământului. Identitatea recenzorului poate fi verificată la Linia verde (apel gratuit) 0800 800 24.

Recensământul populației și locuințelor, lansat pe 8 aprilie, se va desfășura timp de trei luni.  Până pe 7 iulie, în jur de 4 mii de recenzori urmează să meargă din casă în casă pentru a colecta date despre populație: vârstă, sex, nivel de educație etc., precum și date despre condițiile de trai. În primele patru zile de la lansarea recensământului, au fost recenzate circa 65 de mii de locuințe, fiind completate chestionarele de recensământ pentru 127 de mii de persoane.