Peste 400 de asistenţi sociali din ţară vor fi instruiţi în domeniul susţinerii unui standard profesional de comunicare cu beneficiarii şi publicul larg. Atelierele fac parte din seria de acţiuni iniţiată de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) pentru promovarea susţinerii muncii profesionale în rândul asistenţilor comunitari, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.
Necesitatea organizării acestor instruiri a apărut în urma evidenţierii unei disfuncţii a nivelului de percepere de către asistenţii sociali a Programului de Ajutor Social şi Programului de Ajutor pentru Perioada Rece a Anului. MMPSF şi-a fixat ca obiectiv consolidarea eforturilor de instruire continuă a asistenţilor sociali comunitari în vederea introducerii unui stil profesionist de comunicare cu beneficiarii şi non beneficiarii, totodată şi abordarea conceptului asistenţei sociale în Republica Moldova.
Specialişti şi experţi în comunicare vor organiza 20 de ateliere de lucru, în cadrul cărora vor forma competenţe în domeniul de comunicare corporativă, comunicare cu beneficiarii, crearea planurilor de comunicare la nivel local între populaţie şi asistentul social, precum şi crearea unor punţi de legătură între asistentul social comunitar şi mass-media locală şi naţională.
Scopul principal al acestor ateliere este de a îmbunătăţi comportamentul asistentului social, creşterea transparenţei şi administrării Programului de Ajutor Social, prin colaborarea cu toate părţile interesate de îmbunătăţirea înţelegerii domeniului de asistenţă socială.