Admiratorii, prietenii şi rudele s-au adunat astăzi, 15 mai, la mormântul artistei Maria Bieşu pentru a depune flori şi a comemora 2 ani de la trecere în nefiinţă, transmite IPN.
Cei prezenţi au ţinut discursuri în memoria ei şi au povestit momentele plăcute din timpul vieţii sale. Colegii de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet spun că soprana Maria Bieşu a fost un om iubit şi respectat, se impunea prin atitudinea ei faţă de artă şi faţă de cei care interpretau arta şi o transmiteau oamenilor.
Mihai Munteanu, Artist al Poporului, colegul şi prietenul Mariei Bieşu, îşi aminteşte de felul ei propriu de a iubi publicul, de sălile pline de la concertele sale şi de convingerea ei în a căuta mereu ieşiri peste hotarele ţării pentru a face renumită Moldova prin bogăţia talentului artiştilor săi. „Maria Bieşu a fost pentru noi ca un camerton. Din păcate, tinerii uită, noi cu toţii uităm repede şi e păcat. Azi, în ziua morţii, la Maria Bieşu au venit prea puţini dintre cei care îşi mai amintesc de ea. Maria era tristă când sălile nu erau pline, spunea că oamenii nu înţeleg opera, totuşi a fost un om iubit şi respectat în timpul vieţii sale”, a spus tenorul Mihai Muntean. El a mai amintit de tăcerea presei de după moartea artistei. „Ştiţi foarte bine că noi vorbim mai mult de cineva când el nu mai este printre noi. Totuşi, despre Maria Bieşu se vorbeşte puţin, chiar dacă ne-a lăsat o moştenire culturală veşnică, încă nimeni nu s-a găsit să propună denumirea unei străzi şi un monument în memoria ei”, a spus Mihai Munteanu pentru IPN.
Maria Bieşu rămâne în memorie Primadona Operei Naţionale din Republica Moldova, Artistă a Poporului, Laureată a Premiilor de Stat, profesor universitar, academician, "Doctor Honoris-Causa", Cavaler al “Ordinului Republicii" şi Ordinul Naţional “Steaua României", preşedinte al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova şi vicepreşedinte al Uniunii Mondiale a Muzicienilor din Moscova din 1992.