50 de colaboratori din oficiile teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au fost instruiţi în domeniu de către experţii turci. Agenţia turcă de cooperare şi coordonare TIKA, împreună cu Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), a organizat un seminar de instruire cu scopul de a îmbunătăţi gradul de informare a angajaţilor despre normele de producere conform standardelor europene, astfel ca producţia moldovenească de origine animalieră să fie mai competitivă atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, pe lângă materialul teoretic privind igiena produselor lactate, a cărnii de pasăre şi ouălor, procedurile de sacrificare şi normele sistemului de inofensivitate a produselor alimentare ISO 22000 HACCP, programul a inclus şi instruiri practice de produţie.
Seminarul este primul din cadrul programului „Inofensivitatea produselor alimentare şi a vieţii în ţările din Europa de Est şi din Balcani”, după acesta se planifică organizarea unor deplasări de instruire în Turcia şi în Moldova cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de asociere a crescătorilor de capre şi oi, şi a producătorilor de lactate.
Participanţii la seminar au primit certificate în cadrul unei ceremonii festive. Directorul interimar al ANSA, Grigore Porcescu, prezent la eveniment, a spus că astfel de seminare sunt foarte importante pentru Republica Moldova care îşi propune să exporte cât mai mult pe pieţele din afară şi a mulţumit Agenţiei TIKA pentru susţinere.