logo

Andrei Năstase: Proiectul nostru de țară este să reclădim împreună Moldova


https://www.ipn.md/index.php/ro/andrei-nastase-proiectul-nostru-de-tara-este-sa-recladim-8008_1076596.html

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, s-a lansat în campania electorală, astăzi, 3 octombrie. Lansarea a început cu intonarea imnului de stat. Potrivit candidatului, votul fiecăruia la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie „va conta mai mult ca niciodată pentru Moldova de azi și Moldova de mâine”, transmite IPN.

„Calea pe care poporul nostru a parcurs-o în ultimii ani în drumul său spre libertate și autodeterminare a fost extrem de dificilă. Am fost cu toții martorii propriei noastre lupte cu cei care și astăzi ne mai sărăcesc și umilesc. Am numărat împreună victorii importante, dar mai avem multe de făcut.  În toți acești ani de muncă și implicare, ne-a unit dorința sinceră de a trăi normal și cu demnitate în propria noastră țară”, a spus candidatul de la tribună. El a adăugat că toți locuitorii țării își doresc aceleași lucruri esențiale: libertate, dreptate, speranță și o viață mai bună. El spune că acest lucru e posibil de avut aici, în Moldova, dar pentru asta trebuie de avut încredere în votul său și încrederea de a schimba țara.

Andrei Năstase spune că a decis să candideze la funcția de președinte deoarece are încrederea și credința sinceră că poate continua împreună cu oamenii ceea ce a început cu mulți ani în urmă, în timp ce alții atunci au ezitat să o facă din frică, lașitate și trădării de țară.

Potrivit candidatului, când se gândește la Moldova de mâine, vede o țară unde legea este lege, iar dreptatea dreptate pentru toți, o țară unde sunt locuri de muncă corect plătite, iar pensionarii nu sunt umiliți și au pensii care le ajunge de la o lună la alta. O țară în care nimeni nu trăiește sub pragul sărăciei. „Mă gândesc cu încredere la renașterea satelor, a orașelor noastre care vor avea apă și canalizare, școli, spitale, și puncte medicale bine dotate”, a adăugat el.

„Proiectul nostru de țară, visul și dorința noastră este să reclădim împreună Moldova. Moldova unde fiecare își poate face un rost, își poate întemeia o familie și își poate crește în siguranță copiii fără grija zilei de mâine. Putem avea aici, acasă, un sistem de sănătate care să ofere fiecărui pacient diagnostic și tratament corect și eficient, iar medicii să aibă salarii corecte”, a mai spus el.

Moldova de mâine, în viziunea lui Andrei Năstase, este țara în care elevii și studenții știu de ce învață, au condiții moderne de studii, iar dascălii lor au salarii comparabile cu cele din România și alte state ale UE. Mediul de afaceri este competitiv, nu se plătesc taxe exagerate, toată economia aduce plus valoare. Întreprinzătorii vor fi eliberați de șantajul oligarhic și de dijma politică. Moldova de mâine este locul unde performanțele agriculturii sunt garantate de investiții și subvenții consistente, potrivit candidatului.

Andrei Năstase crede că Moldova își poate recupera repede reputația și predictibilitatea diplomatică pe plan internațional prin modelul de conduită al președintelui său.

Până astăzi, s-au mai lansat în campania electorală Maia Sandu (PAS), Renato Usatîi (PN), Tudor Deliu (PLDM), Violeta Ivanov (PPȘ) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM).