logo

Andrei Năstase își propune înființarea unui Departament de combatere a drogurilor


https://www.ipn.md/index.php/ro/andrei-nastase-isi-propune-infiintarea-unui-departament-de-combatere-8011_1082579.html

După alegerile din 11 iulie, după accederea în Parlament și, ulterior, ca parte a Guvernului Moldovei, Platforma DA va propune pedepse mult mai drastice pentru traficanții de droguri, ani grei de pușcărie şi înființarea unui departament special, cu puteri sporite și ofițeri școliți în străinătate, după modelul din SUA (Departamentul de combatere a drogurilor). Sunt declaraţiile liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care spune că cele 235 de kilograme de heroină, capturate acum câteva zile, certifică faptul că Moldova a revenit pe ruta internațională a transportului de stupefiante și că țara este folosită drept una dintre porțile de intrare în Uniunea Europeană a drogurilor, transmite IPN.

„Înseamnă că mafioții au găsit din nou vulnerabilități în sistemul nostru de securitate și, mai grav, pot exista inclusiv indicii de complicități și corupție ale unor angajați din structurile de stat”, a spus Andrei Năstase. Politicianul atenționează că, de aici, derivă două consecințe negative. O parte din droguri rămân în Moldova și sunt consumate de concetățeni de-ai noștri. Destine frânte, familii destrămate, vieți irosite. Iar celelalte cantități de stupefiante, ajunse în Occident, pe lângă viețile pe care le nenorocesc acolo, mai transmit un mesaj: că au intrat în Europa prin Moldova, că avem instituții de control slabe sau corupte, că nu suntem pregătiți de aderarea la UE.

Nastase amintește că, în perioada cât a fost ministrul al afacerilor interne, le-a cerut lucrătorilor din toate structurile toleranță „zero” în fața corupției și a acestui fenomen, iar, drept dovadă, sunt traficanții prinși și schemele demantelate.