logo

Andrei Năstase: Garanția unei majorități pro-europene este Platforma DA


https://www.ipn.md/index.php/ro/andrei-nastase-garantia-unei-majoritati-pro-europene-este-platforma-8011_1082826.html

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr vin cu un îndemn către cetățeni – să-i voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, e nevoie de un vot rațional în sprijinul Platformei DA pentru a realiza o majoritate parlamentară pro-europeană, reformatoare, ca mai apoi existe și un Guvern care să ducă la bun sfârșit toate inițiativele partidului. „Rugăm pe toți, indiferent de vârstă, opțiunea politică, geopolitică, să fiți alături de Platforma Demnitate și Adevăr, pentru că Platforma DA a vizat în activitățile și abordările sale toate segmentele sociale ale societății”, a declarat Andrei Năstase într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit lui, Platforma DA, potrivit tuturor studiilor care le are, intră în Parlamentul Republicii Moldova și își dorește ca numărul deputaților Platformei DA în viitorul Parlament să fie cât mai mare, pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a inițiat în stradă, apoi în Parlament. Andrei Năstase spune că își dorește ca în viitorul Parlament să existe o majoritate parlamentară pro-europeană, reformatoare, democratică, una națională. Garanția unei asemenea majorități este Platforma DA. Acesta a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de ocupația pe care o au, religia, limba vorbită, să sprijine Platforma DA.

Iana Stanțieru, candidata Platformei DA la funcția de deputat, a îndemnat diaspora să voteze masiv. Potrivit ei, Platforma DA este singurul partid care are o strategie solidă pentru diasporă pe care vrea să o implementeze. „Dacă vreți să mai aveți o speranță de a vă întoarce acasă, haideți să facem alegerea corectă pe 11 iulie, să votăm Platforma DA ca să avem o Moldovă în care să vrei să te întorci și să avem o Moldovă în care să vrei să rămâi”, a spus ea.

Un alt candidat al Platformei DA, vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, a menționat că, după luni de cutreierat Republica Moldova, poate afirma că Platforma DA se bucură de popularitate. „Foarte important este să votăm logic pentru a nu risca cu viitorul nostru”. Candidatul a făcut apel către agricultori, oamenii de la sate și toată populația, să voteze masiv Platforma DA.

Candidatul Platformei DA, Igor Munteanu, s-a adresat persoanelor angajate în serviciul de stat, administrația publică centrală și locală. „Platforma DA este garanția bunei guvernări”, le-a spus candidatul. În opinia sa, oamenii din serviciul public trebuie să fie asistați printr-un sistem stabil, predictibil, care să valorifice și încurajeze meritocrația.

Un alt candidat la funcția de deputat, Ion Terguță, s-a adresa oamenilor de cultură și intelectualilor,spunând că își dorește de la cetățenii Republicii Moldova ca judecata și raționamentul în primul rând să domine. După ce a discutat cu mai mulți oameni intelectuali, a ajuns la concluzia că votul rațional, votul de care are acum nevoie Republica Moldova, trebuie să se îndrepte către Platforma DA, ca fiind singura garanție că viitorul Guvern va fi pro-european și viitorul Parlament va fi unul democratic.

Partidul Politic Platforma DA este pe poziția a noua în buletinul de vot.