logo

Andrei Năstase: Dacă nu realizez cinci angajamente într-un an, îmi dau demisia


https://www.ipn.md/index.php/ro/andrei-nastase-daca-nu-realizez-cinci-angajamente-intr-un-8008_1077097.html

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de președinte, Andrei Năstase, a prezentat cinci priorități pe care, dacă devine șef al statului, și le asumă să le realizeze în primul an de mandat. Dacă nu îi va reuși acest lucru, politicianul afirmă că va părăsi funcția de președinte, prezentându-și demisia. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă, transmite IPN.

Primul angajament este introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetățean, prin modificarea articolului 47 din Constituție. Astfel, nu ar trebui să existe pensii mai mici de 2 500 de lei. Un alt angajament este înăsprirea pedepselor pentru corupție și furt din banul public, cu închisoare până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți.

Candidatul Platformei DA își mai asumă realizarea unui „pact național pentru educație” și finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din Produsul Intern Brut, pe o perioadă de cel puțin zece ani. Realizarea unui „pact național pentru sănătate” este încă un angajament  al lui Andrei Năstase. Și în acest caz finanțarea ar trebui să fie cel puțin 7% din PIB, pe o perioadă de cel puțin zece ani.

Al cincilea angajament, anunțat de Andrei Năstase, este înființarea unei comisii de control, care va avea ca obiect de activitate monitorizarea, controlul și stabilirea prețurilor maximale la produsele și serviciile care fac parte din coșul lunar de consum al cetățeanului.

„Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, aceste cinci angajamente, alături de multe altele din proiectul meu de țară, le voi realiza în primul an de mandat. Ele vor fi complet implementate și vor fi funcționale. Nu va exista niciun fel de context, pretext, motiv sau scuză pentru mine în cazul în care aceste angajamente nu vor fi realizate”, a declarat Andrei Năstase.