logo

Ana Vasilachi primește postul de ministră de externe a Moldovei... într-un film italo-român


https://www.ipn.md/index.php/ro/ana-vasilachi-primeste-postul-de-ministra-de-externe-a-7967_1096909.html

Ana Vasilachi, o moldoveancă ce a deținut în trecut un șir de posturi publice în Republica Moldova, inclusiv cel de consilieră CMC, deputată în Parlament, viceministră a muncii și apoi a apărării, a fost invitată să interpreteze rolul ministrei de externe a Moldovei într-un film româno-italian realizat în scopuri caritabile.

„Am avut norocul să mi se ofere funcția publică de ministru de externe, nu în Republica Moldova, ci în Italia, ca și actriță în filmul italo-român „Leon 2”, care este primul film italo-român internațional. Acest film nu este doar semnificativ și istoric în viața mea, ci totodată are menirea să readucă ideea unirii Basarabiei cu România, astfel aducând Basarabia acasă”, a declarat Ana Vasilachi în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău.

„Acest film sper să contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan extern”, a adăugat „ministra de externe”.

În prima parte a filmului, personajul titular, interpretat chiar de regizorul-producător Virgil Asoltanei, luptă în stil „Commando” pentru a-și elibera fiica din ghearele mafiei italiene. A doua parte este abia în faza filmărilor, iar conținutul scenariului rămâne deocamdată un secret. Pe lângă talente din diaspora română și moldoveană din Italia, în film apare și actorul italian Giuseppe Cascella.

Intervenind de la distanță în conferința de presă, Virgil Asoltanei a lăudat frumusețea și inteligența Anei Vasilachi. „Sunt foarte mândru și onorat s-o am pe doamna Ana în calitate de actriță de rol principal în filmul nostru pe diaspora. În primele zile de filmări aici, în străinătate, ea și-a interpretat rolul foarte cumsecade și foarte frumos”.



„Am început acest proiect internațional acum doi ani (...) cu prima parte, care, mulțumesc lui Dumnezeu, începe să fie un mare succes”, a adăugat regizorul-producător. Potrivit lui Virgil Asoltanei, „Leon” a rulat în cinematografe din România și Italia și a fost pus pe post de câteva televiziuni, inclusiv Sky, Digital, Digitale Terrestre Italia. Regizorul-producător spune că așteaptă și propuneri de colaborare din Republica Moldova.

Potrivit realizatorilor filmului, banii adunați din demonstrarea filmelor vor fi donați persoanelor care luptă cu cancerul, Virgil Asoltanei fiind el însuși un supraviețuitor. „Dacă bunul Dumnezeu va vrea să avem succes și câștiguri, vrem să ajutăm copiii bolnavi de cancer, pentru că și eu am fost operat de cancer de patru ori, am luptat cu această boală și nu uit prin ce am trecut. Cât voi trăi, vreau să ajut, să fac bine”, a adăugat Virgil Asoltanei.

Conferința se desfășoară în cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare”, realizat de Agenția de presă IPN cu finanțarea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Conținutul conferinței de presă nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.