logo

Ambasadorului Marko Șevcenko i-a fost conferită cea mai înaltă distincție a MAE


https://www.ipn.md/index.php/ro/ambasadorului-marko-sevcenko-i-a-fost-conferita-cea-mai-7965_1103678.html

Aflat la final de mandat, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost decorat cu medalia Meritul diplomatic, Clasa I – cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe. Medalia acordată reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a ambasadorului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina, transmite IPN.

„În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-au reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice”, precizează MAE.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, l-a asigurat pe Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și îi va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie.

„Sunt convins că nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă. La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla, o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi.

Marko Șevcenko a fost desemnat ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova în anul 2020.

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenski a aprobat vineri numirea în această funcție a fostului secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Naționale, Alexei Danilov.