logo

Ambasada Marii Britanii anunță lansarea înscrierilor pentru bursele Chevening


https://www.ipn.md/index.php/ro/ambasada-marii-britanii-anunta-lansarea-inscrierilor-pentru-bursele-chevening-7967_1099371.html

Ambasada Marii Britanii la Chișinău anunță lansarea înscrierilor pentru bursele Chevening din partea Guvernului britanic. Doritorii pot depune cereri online până pe 7 noiembrie, anul curent, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Marii Britanii informează că bursele Chevening sunt finanțate de către Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii. Sunt acordate tuturor persoanelor care pot demonstra că au angajamentul și abilitățile necesare pentru a deveni viitori lideri și care pot justifica cum o diplomă de master obținută în Marea Britanie îi va ajuta să aducă schimbări pozitive în țara lor. Bursa oferă sprijin financiar complet ca studenții să urmeze orice program de master eligibil la peste 150 de universități din Marea Britanie, obținând în același timp acces la o gamă largă de experiențe academice, profesionale și culturale exclusive.

Potrivit coordonatoarei programului la Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii, Emma Henessey, studenții Chevening folosesc abilitățile și cunoștințele, pe care le dobândesc în timp ce studiază în Marea Britanie, pentru a produce schimbarea, a promova vieți mai bune și mai sigure, ca oamenii din întreaga lume să trăiască, să lucreze și să prospere.

Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, susține că în Chevening nu există noțiunea de bursier tipic. Vârsta, rasa, sexul, religia și mediul cultural nu contează. „Vrem să vedem că aveți energie, curiozitate, compasiune, o viziune clară pentru viitorul dumneavoastră și capacitatea de a vă atinge obiectivele. În acest caz, este foarte probabil să vă încradrați în comunitatea noastră de peste 55 de mii de absolvenți din întreaga lume”, a menționat ambasadorul Marii Britanii la Chișinău.

De la crearea programului în 1983, peste 55 de mii de profesioniști din întreaga lume și peste 100 din Republica Moldova au avut ocazia să-și ducă cariera la un nou nivel prin Chevening.