logo

Alocații lunare nominale pentru persoanele cu merite deosebite față de stat


https://www.ipn.md/index.php/ro/alocatii-lunare-nominale-pentru-persoanele-cu-merite-deosebite-fata-de-7967_1047570.html

Beneficiarii de indemnizație de merit, decorați cu „Ordinul Republicii”, care domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, vor avea dreptul la alocație lunară nominală de stat în mărime de 500 de lei. Prevederile se conțin în unul dintre proiectele pentru care Guvernul și-a asumat recent răspunderea în fața Parlamentului, transmite IPN.

Alocația lunară nominală de stat pentru persoanele cu merite deosebite față de stat urmează să fie achitată de către Casa Națională de Asigurări Sociale, din bugetul de stat. În nota informativă se menționează că scopul proiectului de lege constă în intensificarea măsurilor de protecție socială a persoanelor cu merite deosebite față de stat, decorate cu „Ordinul Republicii” și care sunt beneficiari de indemnizație de merit.

Actualmente, 22 din cei 200 de beneficiari ai indemnizației de merit, sunt decorați cu „Ordinul Republicii”. Impactul legii asupra bugetului de stat pentru anul 2019 va fi de 132 de mii de lei.