logo

Alexandru Slusari la Președinție: Este o mimare a consultărilor


https://www.ipn.md/index.php/ro/alexandru-slusari-la-presedintie-este-o-mimare-a-consultarilor-7965_1080620.html

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că ceea ce se întâmplă este o mimare a consultărilor, iar decizia este luată demult. După ce a ieșit de la discuțiile cu președintele țării, deputatul a spus că nu s-a dorit un dialog sincer nici la primele consultări și nici la cele de astăzi, transmite IPN.

Alexandru Slusari a menționat că președintele Maia Sandu nu le-a spus nimic concret. Însă a confirmat că, până la vaccinarea masivă a populației, campania electorală nu poate fi lansată. El spune că nu a primit un răspuns concret cu privire la o eventuală dată a alegerilor parlamentare anticipate.

„Încă o dată m-am convins azi că este luată linia spre o perioadă nedeterminată. Noi nu știm și nici doamna președintă nu a spus când vede data alegerilor anticipate. Dar până atunci, țara va fi în mâinile lui Ciocoi (premierul interimar, Aureliu Ciocoi, n.r.) – un guvern care nu-și dorește și nu este capabil să administreze treburile țării, cu criză pandemică, cu criză economică”, a notat parlamentarul.

În opinia sa, decizia de a se adresa la Curtea Constituțională este deja luată, iar consultările sunt o mimare.

Acesta a mai spus că există context și conjunctură politică și deciziile se iau în funcție de asta, dar spre regret are de suferit țara și cetățenii. Potrivit lui, va continua acel ping-pong politic. Atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon se gândesc la propriile interese.

Ieri, 25 martie, ședința în plen a Parlamentului nu a întrunit cvorumul pentru a pune în discuție cererea premierului desemnat Igor Grosu privind aprobarea listei cabinetului de miniștri și programul de guvernare. A fost a doua tentativă eșuată de numire a Guvernului, prima tentativă consumându-se în data de 11 februarie.

Președintele Maia Sandu a invitat pentru astăzi, 26 martie, la consultări grupurile parlamentare în sensul art.85 alin.(1) din Constituție, care prevede că, în cazul imposibilității formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, președintele Republicii Moldova, după consultarea fracțiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.