logo

Alexandr Kalinin: Igor Dodon doar a mimat că face ceva pentru cetățeni


https://www.ipn.md/index.php/ro/alexandr-kalinin-igor-dodon-doar-a-mimat-ca-face-8011_1082562.html

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, vine cu mai multe acuzații la adresa ex-președintelui țării, Igor Dodon. Potrivit lui, anume Igor Dodon ar deține controlul pieței petroliere din Moldova, iar prețurile la carburanți s-au mărit după alegerile prezidențiale pentru că „Igor Dodon nu le-a putut ierta cetățenilor faptul că nu l-au votat”. Alexandr Kalinin afirmă că, fiind președinte, Igor Dodon doar a mimat că face ceva pentru cetățeni.

Într-o conferință de presă la IPN, Alexandr Kalinin a spus că, după ce și-a retras candidatura de la alegerile prezidențiale de anul trecut, a fost vizitat de diverși oameni, printre ei și membri ai grupurilor criminale, pentru a-l convinge să-l susțină pe Igor Dodon. I s-a propus chiar să conducă una din companiile petroliere, la alegere. În cadrul discuțiilor, i s-a spus că totul este controlat de președinte: businessul cu gaze, carburanți energie. Partidul Regiunilor, dacă accede în Parlament, va solicita verificarea acestei informații. Și dacă se va confirma, principalul beneficiar, cel care controlează prețurile pe piața petrolieră, va fi tras la răspundere.

„Vom obține răspuns de ce pe timpul președinției lui Igor Dodon nu s-au mărit prețurile la benzină, motorină și de ce acum, într-un timp atât de scurt, după ce a pierdut alegerile, prețurile cresc. Vom da răspuns la toate întrebările. Toți cei care au participat la această crimă, la înțelegerile de cartel, vor purta răspundere. Dodon este un om foarte mincinos și răzbunător. El niciodată nu vă va ierta pe voi, cetățenii Republicii Moldova, pentru faptul că a pierdut alegerile prezidențiale”, a declarat Alexandr Kalinin.

Acesta mai spune că Partidul Regiunilor va verifica informațiile despre legătura lui Igor Dodon cu „elementele coruptibile” din țară și dinafara ei. Partidul va propune verificarea informației privind numirea ambasadorilor de către Igor Dodon în țările europene și Federația Rusă. Va verifica informația că se folosesc canalele diplomatice pentru transportarea din țările europene în Federația Rusă, prin Republica Moldova, a substanțelor narcotice. Va verifica scandalul cu anabolizantele. „Unde s-a încărcat automobilul diplomatic pe teritoriul Republicii Moldova? În oficiul cărui partid? Da, domnul Igor Dodon? Răspundeți sincer la întrebare, care este adevăratul motiv pentru care a fost concediat ex-ambasadorul Neguța sau nu cunoșteați ce se întâmplă pe teritoriul ambasadei?”, a întrebat Alexandr Kalinin.

Vorbind din postura de președinte al Congresului diasporei moldovenești din Federația Rusă, Alexandr Kalinin, spune că cetățenii de peste hotare au foarte multe probleme. Cu fiecare an, e nevoie de mai multe resurse pentru a acorda asistență moldovenilor din Rusia. Acesta spune că pe perioada mandatului de președinte al Igor Dodon lucrurile nu s-au îmbunătățit, deși a promis acest lucru.

Alexandr Kalinin a îndemnat alegătorii să voteze cu Partidul Regiunilor, spunând că nu-i va dezamăgi.

IPN a solicitat comentariul Partidului Socialiștilor la acuzațiile aduse liderului formațiunii, dar nu l-a obținut la ora difuzării știrii.