logo

Al VIII-lea Congres de urologie, dializă și transplant renal și a XXXVII-a Săptămână Medicală Balcanică – la Chișinău


https://www.ipn.md/index.php/ro/al-viii-lea-congres-de-urologie-dializa-si-transplant-7542_1097398.html

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la inaugurarea Congresului al VIII-lea de urologie, dializă și transplant renal din Republica Moldova cu participare internațională „Noi orizonturi în urologie” și a Săptămânii Medicale Balcanice, ediția a 37-a, cu genericul Perspective ale medicinei balcanice în era post COVID-19.

Deschiderea forumurilor științifice va avea loc în data de 8 iunie, ora 9:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar, et. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 25).

La eveniment vor fi prezenți: Dr. Emil Ceban, rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, președinte al Societății Urologilor din Republica Moldova și a congreselor; Dl Dorin Recean, Prim-ministru al Republicii Moldova; Dr. Ala Nemerenco, Ministra Sănătății a Republicii Moldova; Dr. Tudor Ciuhodaru, prim-vicepreședinte al Comisiei sănătate a Parlamentului European; E.S. Dl Graham Paul, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Republica Moldova; Dr. Camelia Diaconu, secretar general internațional al Uniunii Medicale Balcanice, președinte al Secției Române a Uniunii Medicale Balcanice; Dr. Hendrik Van Poppel, președinte al Biroului Politic al Asociației Europene de Urologie din Leuven, Belgia.

Congresul al VIII-lea de urologie, dializă și transplant renal este organizat o dată în patru ani și reprezintă cel mai important forum științifico-practic, iar ediția din acest an va reuni o comunitate de peste 300 de medici specialiști din țară și din străinătate. Lucrările Congresului se vor desfășura  în perioada 7-9 iunie, în mai multe sesiuni științifice tematice: Actualități în nefrologie, dializă și transplant renal; Actualități în chirurgia pediatrică; Status Quo și inovație în cercetare clinică modernă; Medicina de laborator în conexiune cu medicina clinică; Managementul pacientului „tânăr” cu hiperplazie benignă de prostată; Entomoterapia – aspecte contemporane în tratamentul maladiilor prostate; Substanțe antioxidante și fitoterapeutice în urologie și andrologie; Infecțiile urinare, Quo Vadis?; Incontinența urinară – abordare multidisciplinară modern; Tratamentul contemporan al litiazei urinare; Rolul fitoterapiei în tratamentul litiazei urinare.

Totodată, programul include o serie de rapoarte din seria State of the Art Lectures, două sesiuni de postere moderate cu tema „Actualități în andrologie. Infecția urogenitală. Varia” și „Actualități în urolitiază, endourologie și oncologie”, ce vor cuprinde și prezentări video.

Săptămâna Medicală Balcanică are scopul de a promova colaborarea, schimbul de experiență și prietenia între medicii din țările balcanice, de a informa specialiștii despre progresul științific actual la nivel național și mondial în domeniul medical și farmaceutic, și de a spori calitatea asistenței medicale acordate populației din regiune.

Lucrările științifice se vor desfășura în perioada 7-9 iunie în sălile de conferințe și aulele USMF „Nicolae Testemițanu” și ale Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Programul ediției curente a Săptămânii Medicale Balcanice va reuni specialiști renumiți de peste hotare, care vor ține cursuri, prelegeri, simpozioane, masterclassuri, ce vor aborda probleme actuale în domeniile: Medicina fundamentală, Medicina de familie, Cardiologie, Chirurgie, Chirurgie pediatrică, Anesteziologie și reanimatologie, Urgențe medicale, Gastroenterologie, Hepatologie, Boli infecțioase, Obstetrică și ginecologie, Pediatrie și neonatologie, Oftalmologie și otorinolaringologie, Neurologie, Neurochirurgie, Reumatologie, Hematologie și transfuziologie, Dermatovenerologie, Reabilitare medicală și medicină fizică, Stomatologie, Farmacie și Medicină preventivă.

La manifestări vor participa cca 100 de specialiști renumiți din 26 de țări: România, Polonia, Ucraina, Norvegia, Grecia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Japonia, Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția, Danemarca, Estonia, Lituania, Israel, Ungaria, Spania, Armenia, Georgia, Cipru, Albania, Macedonia de Nord, Germania și Belgia.

Săptămâna Medicală Balcanică are și scopul de a promova cultura țării gazde, în acest context va fi vernisată o expoziție de costume naționale și articole de artizanat. De asemenea, vor fi organizate expoziții de publicații științifice, de tehnică medicală și produse farmaceutice.

Limbile oficiale de prezentare a lucrărilor – română, franceză și engleză.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.