logo

Agricultorii avansează autorităţilor un termen limită pentru plata subvenţiilor


https://www.ipn.md/index.php/ro/agricultorii-avanseaza-autoritatilor-un-termen-limita-pentru-plata-subventiilor-7966_1022241.html

Agricultorii cer majorarea Fondului de subvenţionare şi achitarea, până pe 10 septembrie cel târziu, a tuturor datoriilor la subvenţii şi compensaţii pentru producătorii agricoli. Tot până pe 10 septembrie, se cere crearea la nivel central şi local a comisiilor care să evalueze situaţia şi să pregătească liste cu întreprinderile cele mai afectate de secetă, ca ulterior acestea să primească ajutoare de la stat,  transmite IPN.

Într-o adresare remisă autorităţilor, reprezentanţii agricultorilor menţionează că în acest an recolta se reduce cu 50-60% din cauza condiţiilor climaterice, iar devalorizarea monedei naţionale le provoacă şi mai mari probleme producătorilor agricoli, care nu-şi pot acoperi cheltuielile.

Reprezenanţii asociaţiilor de agricultori le-au sugerat membrilor că pot să-şi manifeste nemulţumirea şi la acţiunea de protest organizată de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” în data de 6 septembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale.