logo

Agent economic, debranșat de la rețeaua de apă pentru datorii de 1,2 mln lei


https://www.ipn.md/index.php/ro/agent-economic-debransat-de-la-reteaua-de-apa-pentru-datorii-de-12-mln-lei-7967_1037950.html

Un agent economic, administratorul a mai multe unități de comerț din capitală, a fost debranșat joi, 2 noiembrie, de la sistemul centralizat de alimentare cu apă din cauza datoriilor acumulate de-a lungul anilor. Începând cu anul 2008, antreprenorul a acumulat datorii de circa 1,2 milioane de lei. Mai mult, după debranșările anterioare efectuate de către echipele SA „Apă-Canal Chișinău”, acesta s-a reconectat ilegal la apeduct în repetate rânduri, transmite IPN.

Dumitru Dobrojanu, maistru în cadrul întreprinderii, a declarat că doar pe parcursul acestei luni antreprenorul s-a reconectat ilegal de șapte ori. Cel mai probabil, acest lucru se întâmplă pe parcursul nopții, cel puțin așa spun locatarii. Potrivit maistrul, cu ochiul liber se vede că au avut loc reconectări ilegale, pentru că la țeava din polietilenă, a fost adăugată o bucată de țeavă din alt material.

Viorica Andronovici, inginer-coordonator al grupului de deconectări, spune că agentul economic a fost acționat în instanța de judecată și, chiar dacă există și un titlu executoriu, acesta nu-și onorează obligațiile. Viorica Andronovici susține că agentul economic refuză să contacteze cu reprezentanții întreprinderii pentru a ajunge la o înțelegere și a stabili un grafic de achitare.

Din motivul neachitării serviciilor, dar și reconectării repetate, ilegal la apeduct, agentul economic va fi obligat să achite și penalități.