logo

Actori bucureşteni, pe scena Teatrului Naţional din Chişinău


https://www.ipn.md/index.php/ro/actori-bucuresteni-pe-scena-teatrului-national-din-chisinau-7967_1015440.html

Comedia „Dineu cu proşti” de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, va deschide astăzi,  23 septembrie, „Săptămâna Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti la Chişinău”, eveniment care are loc în premieră. Spectacolul va începe la ora 19.00. Pe parcursul săptămânii, actorii bucureşteni vor prezenta 3 piese pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, transmite IPN.

Directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, Ion Caramitru, a menţionat, la o conferinţă de presă, că sunt trei spectacole semnificative din dramaturgia naţională şi universală, care vor fi jucate de către mari actori.

Comedia „Dineu cu proşti” va fi jucată şi miercuri, 24 septembrie. Piesa pleacă de la ideea organizării unui dineu într-un grup de prieteni intelectuali, snobi şi sarcastici. La finalul unui astfel de dineu se pune întrebarea cine este, de fapt, prostul. Spectacolul va fi jucat de actorii Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică, şi alţii.

Pe 25  şi 26 septembrie, publicul este aşteptat la „Micul Infern” de Mircea Ştefănescu, o comedie despre iadul conjugal, un spectacol care propune publicului contemporan un elogiu al vieţii de familie.

Pe 27 şi 28 septembrie, în scenă va fi pus „Sinucigaşul”, de Nikolai Erdman, o comedie amară despre criza unui om aflat pe valurile crizei societăţii, în regia lui Felix Alexa.

La începutul stagiunii, trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Chişinău a mers la Bucureşti, unde a jucat patru spectacole. Directorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Chişinău, Petru Hadârcă, a menţionat că această stagiune la Bucureşti şi Chişinău este un amplu schimb cultural între două teatre naţionale de limbă română.

Preşedintele Institutului Cultural Român din Bucureşti, Lilian Zamfiroiu, a spus că au fost prezentate publicului şi vor fi prezentate spectacole de cea mai înaltă calitate. „Proiectul creează un spaţiu unic românesc pe ambele maluri ale Prutului şi acest proiect este foarte important pentru realizarea acestui deziderat”, a mai spus preşedintele institutului.

Preţul biletelor variază de la 150 la 300 de lei.