logo

Activitatea Aeroportului a fost reluată în regim normal


https://www.ipn.md/index.php/ro/activitatea-aeroportului-a-fost-reluata-in-regim-normal-7967_1097945.html

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată în regim normal, fiind deschis spre circulație și terminalul sosiri din aerogară, transmite IPN.

Poliția de Frontieră precizează că în Aeroportul Internațional Chișinău a fost crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice.

După atacul armat de vineri seara, în care au fost împușcate mortal două persoane, iar alta a fost rănită, la aeroport au fost mobilizate toate serviciile de urgență. Până la finalizarea masurilor procesuale efectuate de organele de drept, Aeroportul Internațional Chișinău a funcționat în regim special. Plecările s-au efectuat prin sala de plecări, iar sosirile – prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

Atacatorul este din Tadjikistan, unde este suspectat că ar face parte dintr-o grupare criminală care recent l-a răpit pe prim-vicepreședintele unei bănci locale. El a zburat la Chișinău prin Turcia. În Moldova nu i s-a permis intrarea pe teritoriul țării. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, agresorul a sustras arma unui polițist de frontieră, din care a ucis doi oameni și l-a rănit pe al treilea.

În urma atacului armat și-a pierdut viața polițistul de frontieră Serghei Muntean. Victima era agent-șef adjunct, avea 31 de ani și activa în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2011. Cea de-a doua victimă este Igor Ciofu, agent de securitate în vârstă de 40 de ani. Rănit a fost un pasager, detalii despre care nu au fost făcute publice. Atacatorul a fost capturat. În timpul asaltului a fost rănit și acum este în grija medicilor.

Ministerul Sănătății evită să dea informații despre starea atacatorului și pasagerului răniți.