Mai mulţi cetăţeni au organizat o acţiune de protest în faţa Preşedinţiei în legătură cu promulgarea de către preşedintele Nicolae Timofti a pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Oamenii şi-au exprimat indignarea faţă de faptul că, odată cu promulgarea legilor, s-a pus pe umerii cetăţenilor returnarea banilor furaţi din sistemul bancar, transmite IPN.
Unul dintre liderii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, care a organizat acţiunea de protest, Inga Grigoriu, a menţionat că preşedintele Nicolae Timofti putea să nu promulge proiectul de lege care prevede că Guvernul întoarce Băncii Naţionale banii oferiţi băncilor falimentare Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. „Noi considerăm că Nicolae Timofti, care mai are câteva zile de mandat, în ultimele sale clipe ne-a demonstrat tuturor că este complice la jaful secolului”, a spus Inga Grigoriu.
Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, candidat la prezidenţiale, a menţionat că şeful statului ar fi trebuit să emită un decret prin care să ceară Parlamentului examinarea proiectului de lege privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat. „De atât era nevoie, de o singură frază emisă de cel care deţine astăzi peniţa de preşedinte, doar că acest preşedinte nu este al nostru, al oamenilor, al poporului, dar al mafiei”, a spus Andrei Năstase.
Protestatarii au cerut întoarcerea banilor furaţi şi demisia preşedintelui Nicolae Timofti. „Timofti a făcut deja atâtea greşeli că era timpul demult să plece din funcţie”, a spus unul dintre protestatari. „Am venit la protest poate ceva vom afla despre miliard, despre ce legislaţie dubioasă se adoptă”, a spus un alt protestatar.
Secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, a reacţionat la protestul organizat în faţa Preşedinţiei şi l-a numit drept miting electoral. Potrivit lui, preşedintele nu-i poate trimite Parlamentului spre reexaminare, înainte de promulgare, o lege în privinţa căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea.