logo

ACC va solicita repetat ajustarea tarifelor


https://www.ipn.md/index.php/ro/acc-va-solicita-repetat-ajustarea-tarifelor-7966_1021618.html

Furnizorul de apă din municipiul Chişinău nu a primit deocamdată o notificare oficială de la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică privind respingerea solicitării de a examina posibilitatea ajustării tarifelor la apă, dar anunţă că va veni repetat cu un demers în acest sens şi va anexa toate materialele justificative solicitate.

„Putem spune că a început un proces de lucru normal între „Apă-Canal Chişinău” (ACC) şi ANRE şi vom continua prezentarea documentelor necesare pentru ajustarea tarifelor”, a declarat pentru IPN Elena Danu, responsabilă de relaţiile cu presă la ACC.

ANRE a respins vineri, 24 iulie, solicitarea privind examinarea posibilitaţii aprobării noilor tarife pentru serviciul public de alimentare cu apa şi canalizare, considerând neîntemeiate argumentele expuse de SA „Apă- Canal Chişinău”. ANRE menţionează că ACC, pentru înaintarea cererii de avizare a tarifelor, conform procedurii, trebuie să prezinte agenţiei cheltuielile de bază, consumul tehnologic, pierderile de apă în sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare, cât şi alte materiale justificative.