logo

Abordarea integratoare a genului în organizaţiile non-guvernamentale şi proiecte în discuţie la Cahul şi Ungheni


https://www.ipn.md/index.php/ro/abordarea-integratoare-a-genului-in-organizatiile-non-guvernamentale-si-proiecte-7542_1064837.html

                                                       


14 noiembrie 2011

                Pentru distribuire imediată

          

                                                                           COMUNICAT DE PRESĂ
              
Abordarea integratoare a genului în organizaţiile non-guvernamentale şi proiecte în discuţie la Cahul şi Ungheni

Pentru a asigura o abordare integratoare a dimensiunii de gen în organizaţiile non-guvernamentale, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), anunţă organizarea Forumului pentru practici organizaţionale sensibile la gen cu genericul „Abordarea integratoare a genului în organizaţii şi proiecte”. Evenimentul se va desfăşura pe 16 noiembrie în or. Cahul şi pe data de 17 noiembrie în or. Ungheni. Graţie parteneriatului stabilit cu APL din aceste localităţi, activităţile se vor desfăşura în incinta sălilor de conferinţe ale Consiliilor Raionale din oraşele Cahul şi Ungheni.

„Egalitatea de gen este un principiu indispensabil pentru o societate democratică, iar rolul societăţii civile în consolidarea acesteia este enorm”, consideră Angela Vacaru, coordonatoarea departamentului de training a Programului Consolidarea societăţii civile.
Daniela Terzi-Barbaroşie, directoare executivă a Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” susţine că în condiţiile adoptării unor bune practici organizaţionale non-discriminative şi egalitariste, prin implementarea unor proiecte sensible la gen, societatea civilă din Moldova poate contribui semnificativ la fortificarea egalităţii între toţi membrii societăţii.

În cadrul Forumului, participanţii se vor familiariza cu cele mai actuale concepte şi metode de integrare a paradigmei de gen în organizaţii şi proiecte şi vor împărtăşi propriile experienţe în acest domeniu. De asemenea, se vor pune în discuţii modalităţi concrete şi acţiuni specifice de realizat în vederea aplicării conceptului “abordării integratoare a genului” în organizaţiile non-guvernamentale şi în conţinuturile proiectelor implementate de diverse entităţi ale societăţii civile. Totodată, în scopul facilitării procesului de integrare a dimensiunii de gen în ONG-uri şi proiecte, CPD a elaborat ghidul  “Cum promovăm egalitatea de gen în organizaţiile non-guvernamentale”,  care va fi prezentat în cadrul Forumului şi distribuit participanţior.


La eveniment vor participa reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale interesaţi de subiectul promovării egalităţii de gen şi preocupaţi de dezvoltarea organizaţiei în care activează, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, mass-media.

Forumul se înscrie în demersul exhaustiv al CPD de pledoarie pentru integrarea dimensiunii de gen în activitatea organizaţiilor non-guvernamentale în vederea optimizării activităţii acestora printr-o mai bună racordare a proiectelor şi iniţiativelor implementate de ONG-uri, la necesităţile reale ale constituenţilor.

Pentru mai multe informaţii despre Forum, vă rugăm să o contactaţi pe Diana Mocanu la numerele de telefon (+ 37322) 241393, 207158 sau la adresa de e-mail
cpd@progen.md.

Forumul este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului FHI 360 Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).